Informatie bijeenkomst met ouders

Op woensdag 8 april jl. was alweer onze tweede en tevens laatste bijeenkomst voordat wij naar Roemenië vertrekken. Net als de vorige bijeenkomst was het ook weer op de Noorderpoort-locatie Pop Dijkema. Voor deze avond waren de ouders/verzorgers ook uitgenodigd.

Hans en ik wachtten alle studenten op en deelden de informatieboekjes uit. In de informatieboekjes kunnen de studenten onder andere iets lezen over de reis, het verblijf, de normen en  waarden in Roemenië en het culturele programma. Tevens bevat het een smoelenboek en het dagelijkse programma.

Gerry opende de avond met een welkomstwoord, vervolgens nam Frank toen het stokje over en vertelde over het project in Roemenië en wie er allemaal bij betrokken zijn.
Hans blikte samen met ons terug naar vorig jaar, door middel van een ingekorte film van vorig jaar (deze film is op de blog te vinden onder het kopje foto’s/video’s).

Na Hans was Joke Mulder (Stichting Actie Roemenië) aan de beurt. Zij vertelde ons over de Stichting. De onderwerpen die onder andere bij haar presentatie aan de orde kwamen waren: de acties die de Stichting doet of al heeft gedaan en de Roemeense geschiedenis en cultuur.
Doordat Joke en haar moeder Trieneke al meer dan twintig jaar actief zijn in Roemenië, weten zij ons veel te vertellen over de cultuur en de mensen.

Gerrie en Theo (bouwdocenten) hielden tijdens de avond een presentatie over de bouw. Zij zijn vorige maand samen met Frank en Hans in Roemenië geweest, en konden ons na deze trip meer vertellen over de conditie van het Huiswerkverblijf.
De twee of drie Sorin’s, hebben ervoor gezorgd dat er een betonnen vloer op de eerste verdieping is gestort. Doordat er een vloer is gestort is nu aan de studenten de taak om er binnen drie weken een dak op te krijgen.

Toen was het de beurt aan mij; ik heb de ouders/verzorgers en studenten het een en ander verteld over de PR en marketing. Wat ik vanaf midden januari zoal heb gedaan en in Roemenië ga doen.
Ook heb ik het tijdens mijn presentatie gehad over het culturele programma. Wanneer het onder bepaalde omstandigheden niet mogelijk is om te bouwen zal er een culturele activiteit plaats vinden.

Na mijn presentatie was het tijd voor pauze en dat was ook wel nodig. Behalve om het cafeïne- en nicotinegehalte weer op peil te krijgen, werd deze pauze gebruikt om elkaar wat beter te leren kennen.

Na de pauze ging Gerry samen met de groep het informatieboekje door. Hij lichtte de onderwerpen nog nader toe, en er was de mogelijkheid om vragen te stellen. Gerry zal tijdens het project in Nederland  als “Helpdesk” fungeren en zal ons vanuit zijn kantoor helpen waar nodig is.

Samen met Hans sloot ik de avond af, door iedereen nog één keer te vragen naar de belangrijke documenten zoals paspoorten en Europese zorgpasjes.Na afloop van de avond kreeg iedereen een persoonlijke bodywarmer, die wij tijdens het verblijf ongetwijfeld veel zullen dragen.

Al met al is duidelijk dat het weer een erg geslaagde avond was!

Groepsfoto bodywarmerGroepsfoto bodywarmer voorkant

2 gedachten over “Informatie bijeenkomst met ouders

  1. Leuke groep met positieve mensen. Heel veel succes!!! Mooie ervaring…….dus geniet ervan allemaal!
    Helaas is het smoelenboekje niet te openen op de site, misschien is dat nog te verhelpen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s