24 april 2015

De ochtend begon zoals gepland om half acht. Om vijf voor half acht zat iedereen al met smart te wachten op het ontbijt. Het ontbijt was stukken beter dan de dag daarvoor, er kon een goede bodem voor de rest van de dag worden gelegd.Tijdens het ontbijt werden de ploegen van de dag bekend gemaakt.Om stipt kwart over acht, stond iedereen weer beneden bij de ingang van de camping, en vertrok vervolgens naar Tichindeal. Hier aangekomen gingen de ploegen onder begeleiding van de werkvoorbereiders in overleg. Tijdens het overleg bespreken de werkvoorbereiders het werk en wordt er bepaald wie wat gaat doen.
Rond half tien was het tijd om aan de bak te gaan. Door de felle zon, zijn sommige jongens al lekker verbrand. Er wordt al veel zonnebrandcrème gesmeerd en water gedronken.
Om kwart over elf was het tijd voor koffie, de kookploeg had ook voor iets lekker gezorgd.De werkvoorbereiders hebben leiding over een groepje van 4 jongens. De projecten die nu op de bouwplaats gaande zijn:

  1. De bouw van een bijgebouw
  2. De constructie van het dak
  3. Aanleg elektra op de begaande grond

Onder streng toeziend oog van Ilse krijgen de jongens hun gereedschappen. Dit is voor iedereen nog even wennen, maar komt al steeds beter tot zijn recht. Ilse heeft haar ‘kantoor’ al mooi ingericht, de jongens hebben special voor haar een overkapping gemaakt.

Om half één was het weer tijd voor de lunch. Na een half uur moest er weer gewerkt worden, het werd al steeds warmer. In Nederland zijn de jongens deze warmte niet gewend, zij moeten hier ook nog aan wennen.
We zitten met smart te wachten op de vrachtwagen die uit Nederland moet komen, hierin zit onder andere het nieuwe keukengerei in. Wij hopen dat dit de kookploeg wat helpt, zij moeten nu namelijk op één gaspit koken voor zo’n dertig man.

Om half zes, iets eerder dan gepland stond ons diner alweer klaar. Hier waren de jongens ook al hard aan toe. Voor vandaag stond een hamburger met gebakken aardappelen en doperwten op het men
Na het diner vertrok iedereen per bus naar Kaufland (supermarkt). Om de twee dagen gaan wij naar een supermarkt waar iedereen de gelegenheid heeft om spullen voor zichzelf te kopen.
Edwin is niet alleen een heel goede kok, maar ook al erg populair bij de Roemeense ‘meisjes’, tijdens ons bezoek aan de supermarkt was dit goed te zien. Zie foto in de collage.

De dag sloten we af met een bouwoverleg, gepland staat dat wij dagelijks zo’n overleg hebben. Bij het overleg zijn de werkvoorbereiders, projectleiders en bouwdocent aanwezig.
Tijdens het overleg wordt de dag geëvalueerd, en de planning voor de volgende dag doorgenomen.

2 gedachten over “24 april 2015

  1. Hi Miek,
    Jullie maken een voortvarende start zeg. Er wordt er flink gewerkt.
    Overigens wel fijn dat het zulk mooi weer is; er lopen wel een paar bovenlijven rond die nog wat zonnestralen kunnen gebruiken 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s