26 april 2015 – ‘Rust-Relax-Culti’ dag

Niet half acht maar om negen uur zaten wij aan het ontbijt, onze rust/relax dag begon dus goed!Na het ontbijt hadden wij de keuze om mee te gaan met een wandeling of te relaxen bij de huisjes. Bijna iedereen is meegegaan met de wandeling, eerst gingen wij naar een Burcht toe die boven op een berg stond, wat voor sommigen een enorme klim was.
Bovenop de top had je een prachtig uitzicht, en omdat het een heldere en zonnige dag was konden er weer mooie foto’s worden gemaakt. Na een Burcht stond de ‘kikkerrots’ op het programma, dit is een rots in de vorm van een kikker. Hier stromend ook een ijskoud beekje waarin je, pootje kon baden maar sommigen durfden het zelfs aan om helemaal in het water te gaan. Zie foto collage.

Het middagprogramma was voor iedereen een culturele verplichting, wij gingen namelijk naar de provincie hoofdstad Sibiu waar wij eerst gezamenlijk hebben geluncht bij SUPER MAMA. Nadat we hadden geluncht kreeg iedereen twee en een half uur de tijd om te shoppen, terrasjes te pakken of musea te bezoeken. Er werd weinig geshopt, verschillende leerlingen bezochten het reptielen museum, kerk of het casino en velen sloten de middag af op een terras met een biertje en een ijsje. Voor een biertje op een terras betaal je maar 7 leu, omgerekend is dit € 1.61!

Om half vijf moest iedereen weer terug zijn bij SUPER MAMA, Theo en Frank (projectleider & docent) kregen de dag dagprijs: zij waren namelijk als laatste!
Het avondeten vond plaats bij het Gasthoff waar wij normaal ook ontbijten, daar werd iedereen om kwart voor zes verwacht.Wij hebben hier een traditionele Roemeense maaltijd gegeten. We zaten gezellig samen onder de veranda te wachten op ons eten.Het eten werd klaar gemaakt in een soort heksen pot, deze pot stond al zo’n twee uren te pruttelen. De maaltijd werd gegeten met brood en een salade bestaande uit kool.

Jammer genoeg kon Hans deze dag niet meemaken, omdat de Vader van onze kokkin was overleden en hij op deze dag werd begraven is Hans namens de scholen als representant heen geweest samen met de dames van de Stichting Actie Roemenië.Ondanks de lange ceremonie, was dit een bijzondere ervaring.

Een gedachte over “26 april 2015 – ‘Rust-Relax-Culti’ dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s