27 april 2015 – Kings day

Maandagochtend half acht zaten wij weer aan het ontbijt, zoals gewoonlijke begon Hans (projectleider) met zijn ochtend speech.
Hij verteld altijd tijdens zijn speech, wat de planning en bijzondere activiteiten van de dag zijn. Gisteren was het een bijzondere dag namelijk: Koningsdag! In Nederland wordt dit groots gevierd en wij hebben het op onze eigen wijze ingevuld.

Kwart over acht aangekomen op de bouwplaats in Tichindeal, ging iedereen direct aan het werk. Omdat er veel materiaal is aangeleverd, kon er het nodige werk worden verricht aan het dak.
De nieuwe zaagmachine, gefinancierd en geschonken door de Stichting Lamp, kwam daarbij goed van pas.
Bij het aanleggen van de elektriciteit worden grote stappen gemaakt, en onze leerling elektriciens lopen al voor op het schema. Helaas was de stop overbezet, en viel het stroom telkens uit, en moest het elektriciteitsbedrijf vanuit Sibiu komen.

Na onze lunch van 13.00u stond onze koningsdagactiviteit op de planning. Wij hadden bedacht om het eerste couplet van het Wilhelmus te zingen. Met Koning (Frans) en Koningin (Ilse) op het bordes. Onze jongens hadden voor Ilse een heus kroontje gemaakt, als je de foto goed inzoomt, kan je hem nog net zien. Voor onze versie van het Wilhelmus kijk je op de pagina foto & video.
We sloten deze activiteiten met een toost op onze Koning en ‘bekertje’ oranje bitter.

De kinderen uit het drop vinden het erg interessant dat er zoveel vreemden in hun dorp zijn. Ondanks dat wij er voor gewaarschuwd zijn, zijn er helaas toch nog een aantal jongens die erop ingaan en daardoor blijven de kinderen maar komen.
De kinderen in het dorp zijn erg aanhankelijk dit vinden sommigen van ons niet erg fijn.

Voor de avond hadden we weer een druk programma, er moest om zes uur worden gegeten. We aten dit keer aardappelpuree met bloemkool en een varkenslapje van de barbecue.
Ondanks dat wij een fantastische keukenploeg hebben m.m.v. onze Edwin, zijn wij ook erg blij met de verborgen kookkunsten van onze chauffeur Claudio. Hij ontpopt zich namelijk als een BBQ-topper.
Om zeven uur vertrokken we naar Sibiu voor inkopen, we hadden dit keer ander half uur de tijd. Sommigen moesten nog naar de Decathlon om een werkbroek te kopen.
Om half tien weer aangekomen op de camping was iedereen erg moe, en het was een rustige avond.

2 gedachten over “27 april 2015 – Kings day

  1. Fijn om te lezen dat er vorderingen zijn gemaakt….en ondanks een eigen invulling van Koningsdag toch nog iets leuks ervan gemaakt. …top!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s