28 april 2015

Na zes zonnige dagen was het vandaag een regenachtige dag. De ochtend begon voor sommigen iets minder goed, doordat zij zich hadden verslapen en daardoor te laat bij het ontbijt aanwezig waren. Omdat het aantal dagprijzen beperkt is, was er besloten niet deze volledige groep een prijs te geven.
Kwart over acht vertrokken we naar Tichindeal, iedereen was nog een beetje slaperig.
Aangekomen op de bouwplaats werd eerst centraal een nieuwe regel: besproken we gaan ons houden aan de vast gestelde pauzes!

Vanuit de gedachte ‘Social Inclusion’ én het goede werk van Stichting Actie Roemenië is er ingepland dat er iedere dag twee leerlingen mee gaan met het uitdelen van voedselpakketten bij geselecteerde gezinnen.
Benjamin en Yaroslav gingen als eerste mee. Dit was voor beide jongens een geheel nieuwe ervaring en zij vonden het erg indrukwekkend.

Rond twaalf uur kwam de eerste vrachtwagen, die vol zat met besteld ijzer. Dit ijzer wordt weer gebruikt bij het vlechten. Hiervoor was een nieuwe ploeg aangesteld namelijk: Daniël, Ruben, Maik en Björn. (deze komen ook van de Entree opleiding Metaal, Noorderpoort). Onder toeziend oog van opperhoofd/shorty Sorin (wij hebben namelijk twee Sorin’s, vanwege zijn postuur noemen wij deze Sorin ook wel shorty) gingen de jongens aan de slag.
Het hout voor het dak moest naar boven, dit doen ze in Roemenië op een geheel eigen wijze. Kijk onder het kopje foto & video voor het filmpje.
Om één uur hadden Edwin, Hennie (Stichting Actie Roemenië), Sonja (tolk) en Claudio (buschauffeur) een lekkere lunch voorbereid met groentesoep.

Tussen de bedrijven door ben ik samen met Hans bezig geweest met een nieuw project. Wij zijn namelijk gevraagd om deel te nemen aan een Europese wedstrijd, waarin korte filmpjes (max. 3 min) worden beoordeeld.
Voor deze wedstrijd laten wij vier studenten aan het woord en zij vertellen iets over de opleiding, hun ambities en de toekomst van de bedrijfstak.
Zodra de filmpjes klaar zijn, verschijnen ze ook op de blog.

Helaas begon het steeds harder te regenen en besloten we dat er niet om zes uur maar om vijf uur werd gegeten. We aten deze avond chili con carne, dit was niet voor iedereen zo’n groot succes!
Tijdens het eten kwam er ook een vrachtwagen met het laatste hout, iedereen begon in de regen de vrachtwagen te lossen.
Om half zeven vertrokken we weer naar de camping. Er werd gewassen en de huisjes moesten worden opgeruimd, want woensdag worden de huisjes namelijk gecontroleerd door de projectleiding (Hans en Frank).
De vermoeidheid nam bij velen nu de overhand en de bedjes werden vroeg opgezocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s