30 april 2015

Op deze ‘oud Koninginnedag’ kwam er na regen eindelijk wat zonneschijn door de wolken, we starten de dag weer om half acht. Iedereen kwam gelukkig op tijd en er hoefden vandaag geen prijzen te worden uitgereikt.

Op de bouwplaats aangekomen had iedereen de drive om aan het werk te gaan, dit kwam vast omdat we de dag ervoor niet konden werken?!
De ploeg die met het dak bezig was, kwam tijdens de werkzaamheden tot de schrikbarende ontdekking dat de bouwtekening niet klopte. Ondanks dat we met twintig specialisten aan het werk zijn, was het wel toevallig dat onze Frank dit heeft moeten ontdekken!
Daarna gingen de werkvoorbereiders met Joke, Sorin Shorty, Frank en Theo in overleg over een nieuwe tekening.
Tijdens ons project is gebleken dat niet alleen de cultuur, maar ook de bouw – en denkwijze van de Roemenen anders is: de reactie op zoiets is erg laks in tegenstelling tot ons.

Maik, Björn, Daniël en Ruben waren, onder toeziend oog van Yaroslav, de fundering aan het maken voor het bijgebouw.
Er moest eerst een greppel worden gegraven, hierin wordt later beton gestoord. Helaas was het plastic op en moest Hans op en neer naar de bouwmarkt voor een rol plastic. Jullie kunnen het waarschijnlijk wel raden: het plastic arriveerde om half zes en daardoor had het geen zin om nog door te werken. Ondertussen is deze ploeg verder gegaan met het maken van de bekisting.

Hans is samen Sorin Shorty en onze verwarmingsmonteurs (Jeroen en Kevin) naar een ander project geweest. Om daar te kijken naar de aanleg en de werking van een hout gestookte CV installatie.
Met veel informatie en foto’s zijn zij terug gekomen, om dit te gebruiken ter voorbereiding van ons eigen project.

Ruben samen met Jeroen, Björn & William vertrokken samen met Joke en Trieneke (Stichting Actie Roemenië) naar de gezinnen die een maaltijd krijgen van de stichting. Iedere dag gaan er twee mensen met deze dames op stap, met uitzondering van de vier van vandaag. Zie filmpje onder foto & video. Stichting Actie Roemenië is het hele jaar bezig om geld in te zamelen voor deze maaltijden.
Zij hanteren hierbij een speciale procedure, het is niet zo dat ieder gezin in aanmerking komt voor een maaltijd.

De werkzaamheden op het dak gingen in de namiddag erg goed, Ioan was met gevaar voor eigen leven de balken naar boven aan het vervoeren. Dit op zijn eigen risico!
De jongens maar ook ik waren hier erg van onder de indruk, wij mogen in Nederland blij zijn met onze veiligheidsvoorschriften.
Aan het einde van de dag is het gelukt om het eerste dakspant te plaatsen!

We hebben vanaf vandaag ook een nieuwe chef-kok (Dana) erbij, deze mevrouw runden vorig jaar de keuken ook en kon wegens omstandigheden niet direct beginnen.
Onze chauffeur die vandaag afscheid nam maakte samen met Dana goulash. Roemeense goulash bestaat uit varkensvlees met aardappelen, paprika, brood en een salade.

Na de corvee gingen we met de nieuwe chauffeur weer terug naar de camping. Aangekomen op de camping werden we eerst verwacht in de ontbijtzaal, hier werd de planning en de laatste stand van zaken doorgenomen.
De werkvoorbereiders, projectleiders, bouwdocent en ik gingen aan de slag met de voorbereiding voor de functioneringsgesprekken. Dit nam meer tijd in beslag dan dat we verwachten, om kwart over elf waren we eindelijk klaar! Vrijdag en zaterdag vinden deze gesprekken plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s