1 mei 2015 – Dag van de arbeid.

Het was merkbaar dat de belangrijke zaken die de avond ervoor besproken waren, duidelijk zijn uitwerking hadden gevonden.
Gedurende de hele dag heeft iedereen zich goed bewezen, dit was tijdens het ontbijt al zichtbaar, iedereen was namelijk op tijd.

De werkvoorbereiders: Daan, Gerwin en John verdelen iedere ochtend de werkzaamheden omdat zij de ervoor avond altijd bouwoverleg hebben.
Deze ochtend was het de beurt aan Gerwin hij vertelde luid en duidelijk wat er die dag op de planning stond.

Met onze nieuwe buschauffeur vertrokken we naar de bouwplaats, daar aangekomen begon de zon al door de wolken te komen.
Theo en Ilse gingen deze dag met de dames van Stichting Actie Roemenië mee om ook pakketten uit te delen. Zij waren erg onder de indruk van de gezinnen.
Dit duurde stukken langer dan gepland, het busje had namelijk voor de tweede keer pech deze week.

Benjamin, Jeffrey, William en de buschauffeur hebben al het hout gezaagd voor de spanten. Het hout werd weer op de Roemeense manier omhoog getakeld.
De jongens hebben vandaag zoveel werk verzet dat we waarschijnlijk morgen het hoogste punt gaan bereiken. Dat betekent dan ook dat er misschien wel ‘Pannenbier’ komt. Dat lezen jullie morgen.

John heeft voor het verblijf van Stichting Actie Roemenië de metingen van het metselwerk gedaan. Hierna kon er weer verder worden gemetseld.
Het team van Yaroslav was druk met de fundering, zij waren zelfs zo enthousiast aan de slag dat de betonmolen er mee op hield!
Frank ging samen met Sorin shorty, naar de bouwmarkt en een aantal uren later arriveerde de vrachtwagen met hout, een kruiwagen en de betonmolen.
Helaas is Sorin shorty morgen voor het laatst hij vertrekt namelijk naar China voor een religieuze conferentie ( hij is nl. ook Dominee ), zijn broer neemt het dan van hem over.

Ik ben vandaag druk bezig geweest om samen met Hans en Danny een filmpje op te nemen voor de internationale wedstrijd. Zie het vorige blogbericht.
Morgen hoop ik de horecawerkzaamheden in beeld te brengen, samen met Edwin gaan wij er hopelijk een leuk filmpje van maken.
Van Hans moet ik ook een filmpje gaan maken van mijn werkzaamheden. We zullen zien of een regisseuse, scriptschrijfster én cameravrouw ook voor de camera kan functioneren!

Voor deze avond had Danna een traditionele maaltijd bereidt, ze heeft hiervoor een dag in de keuken gestaan.
Voor velen was dit een geheel nieuwe ontdekking, en bij sommigen viel deze maaltijd wat minder.
Omdat we weer een druk avond programma hadden vertrokken we een uurtje eerder.
Er moest namelijk ook nog worden gesport, de zeven fanatiekelingen vertrokken met de chauffeur naar de sportschool.
De begeleiding sloot de avond af met de functioneringsgesprekken.

Een gedachte over “1 mei 2015 – Dag van de arbeid.

  1. Fijn om te lezen dat de hoogste punt bijna is bereikt….en dat ze na het harde werk nog energie hebben om te gaan sporten ….(toppers)..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s