2 mei 2015

2 mei 2015

Vandaag begon de dag anders dan gepland:
Om half acht was iedereen aanwezig bij de Gasthoff waar we normaal gesproken ontbijten.
Na vijf minuten te hebben gewacht, belden we de eigenaar, hij had zich verslapen!
We besloten om als alternatief deze ochtend te gaan ontbijten bij MacDonalds. Dat was voor velen een nieuwe ervaring. ……
Met een goed gevulde maag kwamen we om negen uur aan op de bouwplaats, helaas was het zonnetje niet meer te zien en begon het te regenen.
De ploeg voor het dak ging kei hard aan de bak, iedereen wilde onder welke omstandigheden dan ook, het hoogste punt van het dak bereiken.
Dit hebben we net kunnen redden en besloten om daarna te stoppen: iedereen was doorweekt en koud en er werd besloten maar een halve dag te werken.

Ieder bedrijfstak heeft zo z’n eigen humor, meestal gaat dan om materialen die niet bestaan. Ook in Roemenië hebben onze jongens dat geprobeerd en dat is ze ook gelukt! Daan vroeg namelijk aan Frank of die de ‘olieschakelaar’ voor de ‘lucht ankers’ wilde ophalen, Frank zou aan Theo gaan vragen waar hij die kon vinden Ook dit hoorde onze Benjamin en hij ging vervolgens op zoek. Achteraf konden ze hier beiden om lachen.
Ook Ilse, onze logistieke dame was aan de beurt er werd aan haar gevraagd of zij het ‘plintentrapje’ wilde opzoeken. Na intensief zoeken bleken ook deze niet te bestaan.
Na de lunch vertrokken we naar de camping. De keukenploeg had deze dag voor ons pannenkoeken staan bakken.

De reis terug naar de camping, verliep erg rustig en bijna iedereen lag te slapen. Aangekomen op de camping werd de warmte opgezocht.
Omdat we niet op de bouwplaats bleven moesten we buiten de deur dineren, Hans had een leuk restaurant regelt in Sibiu. We vertrokken om half zes naar het restaurant, daar aangekomen kregen we een twee gangen diner met als voorgerecht keuze tussen een kippen- of een varkenssoep en als hoofdgerecht kregen we worstjes met gebakken aardappelen. Veel van de Roemeense maaltijden worden aangevuld met brood.
Het restaurant had waarschijnlijk de opdracht gekregen om ons snel te helpen, we waren namelijk om acht uur alweer uitgegeten.
Dat moest ook wel want, om half negen begonnen de functioneringsgesprekken.

Na veel goede berichten kom ik nu helaas ook met een mindere :Joep was al een paar dagen ziek en heeft in goed overleg besloten om met Theo terug naar Nederland te gaan. Daarnaast hebben we morgen ook nog de wisseling van onze bouwdocenten. Dan arriveert als het goed is Gerrie Hogelink.
We hebben tevens ook een wisseling op de bouw, Sorin shorty moet voor een conferentie naar China en heeft zijn broer Ardie gevraagd om hem te vervangen.

Zoals jullie kunnen lezen hebben we het hier nooit saai!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s