3 mei 2015

De eerste ander halve week is alweer voorbij, we zijn op helft van ons avontuur! Theo en Joep zijn naar huis, daarvoor in de plaats is Gerrie terug gekomen.

Nog steeds hebben we het erg gezellig en wordt er hard doorgewerkt.
Vandaag was de verjaardag van Ilse, Ilse wordt vandaag 19 jaar. Omdat er gasten slapen in het Gasthoff hebben ze ons verzocht het rustig aan te doen, tijdens het ontbijt, wij hebben dan ook haar verjaardag in stilte gevierd: ‘Lang zal ze leven ’’neuriënd gezongen.

Het lijkt wel alsof er een vloek op dit weekend lag, eerst de hotel eigenaar en vandaag de buschauffeur die meer dan een half uur te laat was. Zo leer je de Roemeense cultuur steeds beter kennen.
Veel te laat aangekomen op de bouwplaats, ging iedereen direct aan het werk. Toen ik om elf uur arriveerde, stond ik met verbazing te kijken hoe rustig het was. Zou dit met de werkdruk te maken hebben?!

Omdat de dames van Stichting Actie Roemenië vandaag een vrije dag hadden, moesten Bjorn en ik onder leiding Edwin voor de lunch zorgen.
Dit was voor Bjorn en mij natuurlijk wel een wennen, maar wij vonden dit geen enkel probleem!
Omdat het vandaag het hoogste punt van dak bereikt was, was het dus de dag van het ‘’pannenbier’’.
Samen met Yaroslav ging ik naar plaatselijke supermarktje/kroeg in Tichindeal, om iets te drinken te halen.
Tijdens de voorbereiden info-bijeenkomsten vertelde de begeleiding al het één en ander over dit supermarktje/kroeg.
Wij kwamen daar binnen met een kruiwagen wat natuurlijk al erg veel bekijks trok, en troffen daar een aantal inwoners aan. Wat mij zo fascineerde was, dat er een jongetje van misschien drie jaar aan de Radler zat.
Na een kwartier had de eigenaar eindelijk ons bier en frisdrank geregeld, en konden wij weer terug keren naar de bouwplaats.
Frank en Daan spraken met trots over het bereikte hoogste punt en zij sloten de uitleg over het ‘’pannenbier’’ af met een toost.
Hier is ook een filmpje van te zien, helaas is het misgegaan met het geluid. Toch geeft het filmpje een duidelijk beeld van deze feestelijke gebeurtenis weer!

Om half vier aangekomen op de camping, en hadden we even vrijetijd. Veel mensen waren voor de huisjes te vinden, dit kwam omdat de zon scheen en er een strak blauwe lucht was.
Half zes moesten we verzamelen bij het Gasthoff, hier gingen we vervolgens om zes uur dineren. Het diner bestond uit een kip, gebakken aardappeltjes en koolsalade.
De bekerfinale van FC-Groningen stond vandaag ook op het programma, op Facebook konden wij al flink meegenieten van het feest in De Kuip of op de Grote Markt.
Hans William en Yaroslav hadden voor ons feest gezorgd, en wij konden live meegenieten van onze Jongens in Rotterdam!

Een gedachte over “3 mei 2015

  1. Annemiek, even een complimentje voor jou! Wat is het een leuke, overzichtelijke blog met
    tekst en foto’s. Wij kijken er dagelijks naar uit om de blog te lezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s