4 mei 2015 – Nationale Dodenherdenking

Van veel feestvreugde naar een herdenkingsdag, vandaag is het de Nationale Dodenherdenking. Op 4 mei herdenken wij in Nederland altijd de omgekomen oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereld oorlog.

Omdat het “iets te gezellig” werd, is er overleg met de werkvoorbereiders geweest. Zij hebben samen met de projectleiders de regels aan gescherpt.
Gerwin heeft ons vanochtend tijdens het ontbijt de regels toegelicht, één van de regels is onder andere: om twaalf uur is iedereen stil en in de huisjes.

Aangekomen op de bouwplaats, had iedereen de boodschap van Gerwin wel begrepen en begon met werken. Helaas hebben we gisteren ook afscheid moeten nemen van 4 leerlingen. Hierdoor zal er met minder mensen gewerkt kunnen worden en zullen de werkzaamheden én prioriteiten verlegd moeten worden.
Er was daardoor een sterke ploeg op het dak te vinden. Alle spanten zijn geplaats, de ploeg heeft vandaag weer een goed staaltje werk verricht!
Danny en Kevin hebben samen met Joke en Ardie het definitieve plan voor de CV installatie gemaakt. Dit was voor de jongens een hele uitdaging, het communiceren met Ardie gaat namelijk via een tolk. Ardie spreekt een beetje Engels, maar niet voldoende om over specifieke bouwwerkzaamheden te praten.

Omdat Ilse zondag jarig was, had Stichting Actie Roemenië voor taart gezorgd bij de koffie. Bij de lunch kregen we hamburgertjes en kip nuggets.

Het team van Yaroslav in nog steeds druk bezig met de bekisting. De jongens doen dit samen met Ardie, de bekisting wordt op een Roemeense manier gemaakt. Het kost daarom ook extra tijd, maar we zijn hier per slot van rekening ook om iets te leren!
Met de elektra op de begaande grond kan niet verder worden gewerkt, daarom heeft Danny samen met Yaroslav een slot van een huisje op de Gipsy-Hill in Tichindeal gemaakt. De bewoners waren erg blij met de reparatie van het slot, ze zijn zelfs zo blij dat dat er al meer aanvragen komen. Danny en Yaroslav hebben dus een nieuw project: sloten repareren!

We eindigende deze werkdag een uurtje eerder, omdat het vandaag de Nationale Dodenherdenking is. We aten deze avond schnitzel met aardappelpuree en gemengde groente. Na het diner is er altijd een werkoverleg, alle leidinggevenden op bouwplaats evalueren de dag en bespreken de werkzaamheden voor morgen.

Op het kerkhof van Sibiu hebben wij om acht uur, plaatselijke tijd de slachtoffers die zijn omgekomen bij de Tweede Wereld herdacht. Wij zijn net als in Nederland twee minuten stil geweest. Voor klokslag acht uur, heeft Hans ons nog het één en ander verteld over de Tweede Wereld oorlog.

Om kwart over acht vertrokken we weer naar Kaufland, er konden weer inkopen worden gedaan. Half tien kwamen we weer aan op de camping, en zo sluiten we deze dag ook al weer af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s