7 mei 2015

Na een stormachtige nacht, met veel regen en onweer, begon voor ons de dag met een modderbende. Gelukkig was iedereen goed uitgerust en hadden we geen uitglijders.

Vandaag was er weer een wisseling van buschauffeurs en kregen we onze vorige buschauffeur, Claudio weer terug. We hebben hem in de keuken en als bqq-master wel gemist!
De verkoudheid in de groep is bijna helemaal verdwenen, helaas heeft het virus Frank nu te pakken gekregen en hij is vandaag ziek in het huisje gebleven. Wij hopen dat hij morgen weer helemaal is opgeknapt, we missen hem namelijk wel op de bouw!

De Roemenen waren, tijdens onze vrije dag verder gegaan met de werkzaamheden. Daardoor konden er flink wat meters worden gemaakt op het dak. Er werd met man en macht gewerkt om het dak dicht te krijgen.
John, Jeroen, Kevin en Sorin waren bezig met de bekisting in het verblijf van Stichting Actie Roemenië. Dit is voor deze jongens ook niet zo makkelijk, Sorin is namelijk erg kieskeurig en wil het alleen op zijn ‘’Roemeense” manier doen.

Vandaag zou er een cameraploeg van de Nationale tv komen. De ploeg zou tussen 13.00u en 14.00u komen, daarom besloten we om, om 12.00u te gaan lunchen.
Tijdens de lunch lichtte Hans het idee van de reportage toe.
Toen om 13.30u de cameraploeg arriveerde, hebben zij eerst driekwartier shots genomen van de werkende jongens.
Daarna werd Hans als projectleider geïnterviewd. Daan, Gerwin, Frans werden als bouwvakkers geïnterviewd, zij vertelden iets over de opleiding en de reden waarom ze met die project meewerken. Dit moest allemaal in het Engels, voor de jongens was dit een hele uitdaging.
Gerrie vertelde iets als bouwdocent, en de werkzaamheden die hij in Nederland en Roemenië doet.
Na de interviews vertrok de cameraploeg naar de Gipsy-Hill, hier waren Yaroslav en Danny bezig met de kleine reparaties van o.a. voordeuren. Danny vertelde iets over de werkzaamheden en zijn opleiding.
Zodra wij het filmpje binnen hebben, zal die zo snel mogelijk op de blog verschijnen.

Net voor de koffie/thee pauze begon het enorm te plenzen, het was daardoor niet mogelijk om verder met de werkzaamheden te gaan.
Er is toen besloten om op te gaan ruimen en gingen we om vijf uur eten. We aten deze avond nasi met zelf gemaakte pindasaus.
Om half zeven vertrokken we naar de camping. We hadden weer last van WIFI problemen, en daardoor waren sommige even ontregeld. Wat WIFI al niet met een mens kan doen!
De eind beoordelingsgesprekken vinden vrijdag en zaterdag weer plaats. Ter voorbereiding hiervan zijn de werkvoorbereiders en projectleiders weer in beraadt gegaan.

Een gedachte over “7 mei 2015

 1. Hi Annemiek,
  Jullie maken goede vooruitgang zeg. En wat nog even genieten in de sneeuw. Prachtige foto’s en vooral ook veel genieten, zo te zien.
  Ik voel me bevoorrecht je te kennen want ik begrijp dat jij en je collega’s binnenkort nationale bekendheden zijn 🙂 Leuk hoor dat de pers aandacht voor jullie werkzaamheden toont.
  Heel veel plezier verder, succes met je blogs. Vind dat je een hele trouwe schrijver bent.
  Een trouwe lezer uit Rooi,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s