12 mei 2015

Vandaag brak alweer onze laatste werkdag aan! Het was erg rustig tijdens het ontbijt, dit hadden wij 2 ½ week geleden niet kunnen bedenken. Toen was het namelijk al moeilijk om jezelf verstaanbaar te maken!

Om 09.15u kwamen we aan op de bouwplaats, het beloofde een dag te worden waarin er veel moest worden opgeruimd en afgebouwd. Het dak moest deze dag worden afgewerkt en bij het huis van de dames van de Stichting moest nog wat metselwerk worden gedaan. Gelukkig hadden we deze dag goed weer en konden de laatste werkzaamheden uitgevoerd worden.
Om 12.15u stond onze laatste lunch klaar, we hadden een bijzondere lunch: alle restjes moesten worden opgegeten! Na de lunch werden de laatste werkzaamheden afgerond, het dak werd door Daan en zijn ploeg afgewerkt. Daan heeft samen met Daniël en Ioan de laatste nokpan gelegd, zij sloten de reeks met nokpannen af met een zelf geplukt bosje bloemen.

Alle gereedschappen en materialen die wij bij Dedenam hadden gekocht wilden wij ook geregistreerd hebben. Dit deed onze logistieke dame, Ilse, samen met Frank. Zij hadden al het gereedschap uitgestald en daardoor leek het wel een kleine rommelmarkt.
Hopelijk is het volgend jaar nog steeds zo goed geordend, en kan dan op dezelfde voet worden verder gewerkt!

Er is in deze drie weken gezellig veel bier gedronken, en om dit traditioneel af te sluiten, had een klein groepje besloten om mee te doen aan een Grolsch-actie. Grolsch heeft namelijk dit jaar het 400 jarig bestaan en zij hebben als actie om op een unieke locatie een Grolsch-biertje te ploffen. Wij vonden de Nok in Tichindeal een uniek locatie, en wij sturen volgende week ons filmpje in.

Vandaag moest ook het laatste filmpje voor ‘’steps to my future’’ worden gemaakt. Samen met Hans ben ik aan de slag gegaan.
Ik vond het stukken leuker en makkelijker om een filmpje te regisseren bij iemand anders, dan bij mijzelf.
Toch kan ik met trots vertellen dat het filmpje is gelukt, en onder het kopje foto & video te vinden is.

We stopten deze laatste dag een uurtje eerder om te dineren. Dit omdat er nog getoost moest worden op onze mijlpalen en het keukengerei moest worden ingepakt.
Voor dat we begonnen met eten heeft Ardie namens de Roemenen ons nog bedankt voor onze inzet en heeft Hans namens de stichting en de scholen de Roemenen bedankt en een klein toepasselijk presentje overhandigd.
Het laatste diner sloten we heel ‘’Hollands’’ af namelijk met een stamppot van spinazie en een hamburger.

Na het diner moest er uiteraard nog een statie foto worden gemaakt, wij hebben ons allemaal verzameld voor het schoolgebouw. En met een biertje uit de bekende kruiwagen in de hand, werd er opnieuw getoost.
Afsluitend hielden Hans en Frank nog een speech en vertelden ons hoe trots ze waren.

Om 20.00u kwamen we aan op de camping en om 21.30u zou er een inspectie plaats vinden en moesten de huisjes er weer tip, top uitzien! Gerrie, Frank en Yvonne (campingeigenaar) gingen de huisjes inspecteren, en troffen kleine vernielingen/schades aan. Dit kon gelukkig worden verholpen.

Het was deze laatste avond nog lang gezellig, dat zal woensdag vast een heerlijke reisdag worden!

Een gedachte over “12 mei 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s