13 mei 2015, Rust- Relax- Reisdag

Omdat de echte laatste werkdag achter de rug was konden wij het vandaag rustig aan doen, we ontbeten pas om 9.00u
Hans hield z’n laatste ochtendpreek en samen met Frank werd Gerrie bedankt voor zijn bijdrage de afgelopen 1 1/12 week en werden wij allen nogmaals bedankt voor onze inzet. Wij hebben onszelf dan ook een groot applaus gegeven!

Toch moest er nog een beetje worden gewerkt; de huisjes moesten ‘schoon’ en hersteld worden opgeleverd. Een aantal huisjes werden door de jongens volledig leeg gehaald en …….helemaal schoongemaakt. Mijn huisgenootjes hebben de afgelopen drie weken alle bierflesjes verzameld maar deze moesten natuurlijk ook worden opgeruimd. Kruiwagens hebben zij naar de containers gebracht!

Om 13.00u hebben wij nog een lekkere omelet gegeten en zijn daarna de koffers in de bus gaan laden. Rond 14.45u waren wij op het vliegveld en hebben afscheid genomen van onze Claudio, de chauffeur die ook al de eerste week bij ons was. Een gezellig man die hard heeft meegewerkt ( koken) en gelukkig Engels sprak. Na de groepsfoto konden wij gelijk inchecken. De leiding heeft altijd aangedrongen om vooral je ID / paspoort goed te bewaren. We hebben gelukkig iemand gehad die dacht dat hij hem kwijt was: Yaroslav heeft zeker 15 minuten z’n hele koffer op de kop gehad. Gelukkig dat Gerrie een ‘timmermansoog’ heeft. Die heeft het paspoort dan ook gevonden!
Bij de douane (gelukkig) geen problemen en zonder vertraging konden we vetrekken.

In Dortmund ging het aanvankelijk allemaal erg soepeltjes. Tot dat Danny er achter kwam dat hij z’n ID echt kwijt was! Ergens tussen Sibiu en Dortmund. Hoe kom je Duitsland dan in zonder ID? Op wonderbaarlijke wijze ging de Douane akkoord met een kopietje….

De busreis liep voorspoedig en waren al om 22.30u in Stadskanaal en uiteindelijk om 23.15u kon ik ook mijn familie op de Pop Dijkema begroeten.

Dit betekent niet dat dit de laatste melding was. We verwachten op 1 juni ’s avonds een “afzwaai avond” te organiseren voor alle onze leerlingen met ouders. We zullen nog wat filmpjes en foto’s laten zien, herinneringen ophalen en iedereen krijgt nog een certificaat. Alle deelnemers krijgen hier nog een uitnodiging van.

Ik heb de afgelopen maanden met plezier een aantal voorbereidingen gedaan en heb de afgelopen 3 weken als erg plezierig en ook zeer leerzaam gevonden. Ook ben ik blij met alle positieve reacties die ik op de blog heb gekregen. Ik heb hier, samen met Hans, met erg veel plezier aan gewerkt.
Ik wil graag het komende jaar deze blog gewoon in de lucht houden. Heeft iedereen z’n eigen fotoboek en zelfs dierbare momenten om op terug te kijken?

Graag wil ik namens alle leerlingen, onze begeleiding bedanken! Zij hebben ervoor gezorgd dat wij een super drie weken hebben gehad, en deze nooit zullen vergeten! Dit was zonder deze vier mannen nooit gelukt!

2 gedachten over “13 mei 2015, Rust- Relax- Reisdag

  1. Bedankt voor foto,s en de dagverslagen.
    Mooie herinnering, voor iedereen die aan dit project heeft meegewerkt.
    Gr, Jans en Jannie Meinders

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s