Voorbereidend bezoek 2016

Ter voorbereiding op ons verblijf in april  zijn dit jaar weer Frank Broeders en Hans Buissink naar Roemenië afgereisd. Dit jaar ging Roelof Eling mee, facilitair medewerker van Noorderpoort. Geen onbekende in dit project; hij is in 2014 ook al mee geweest. Hij is all round op bouwgebied. De mannen zijn van 14 t/m 18 mei heen geweest en hebben veel zaken kunnen regelen. Hans Buissink heeft deze dagen samengevat:

De eerste dag ging grotendeels op aan het reizen maar de middag en avond waren beschikbaar om met onze ‘oude’ Sorin en zijn broer Ardi het gehele bouwprogramma door te nemen. Dit was allemaal in het kader van de bouw overdracht. Omdat Sorin voor een aantal maanden naar de USA gaat zal zijn broer de bouw projectleiding op zich nemen. We kennen hem al omdat hij ook vorig jaar ons heeft ondersteunt heeft op de bouw. We hebben samen met hem, en ook ‘jonge’ Sorin , veel door kunnen nemen, begrotingen en calculaties kunnen maken en vooral ook onderhandelingen met grote bouwmarkten en installatiebedrijven. We zijn een aantal malen op de bouwplaats geweest en zowel de school als het huisje van de Stichting is aan de buitenzijde praktisch klaar. Binnenin zal er nog wel het nodige moeten gebeuren. Maar daar gaan wij daar ook voor aan de slag! We hebben ook het gereedschap in de container gecontroleerd en hebben een lijst kunnen maken van datgene wat er nog bij besteld moet worden.

Ook moest er nog onderhandelt worden met een aantal bestaande partijen zoals het pension waar wij moeten ontbijten, de huisjes verhuurder op de camping maar ook met verschillende restaurants waar wij hopen een lekkere maaltijd te kunnen krijgen. Naast originele Roemeense gerechten en de gewone pot gaan wij natuurlijk ook wel een keer naar de McDonalds of Super Mamma!  Jullie kennen mogelijk deze keten nog niet maar…………de shoarma schotel is daar fantastisch! Uiteraard hebben wij weer een bus en chauffeur ter beschikking en zal er een personenauto worden gehuurd voor o.a kleine klussen en calamiteiten.

Afgelopen vrijdag zijn wij, na weer een lange reisdag, tevreden thuis gekomen. We waren het unaniem eens; we hebben een zeer nuttige week gehad en hebben het gevoel goed georganiseerd aan de trip te beginnen!

De komende 3 weken staat ons nog wel een grote klus te wachten: de eerste vrachtwagen met de te installeren materialen moet geladen worden en zal, volgens schema eea op tijd moeten afleveren. Daarover lezen jullie later meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s