30 maart 2016 bijeenkost met aanhang

Vanaf kwart voor zeven kwamen de eerste deelnemers en aanhang al binnen druppelen. Alle deelnemers en ouders/verzorgers kregen een informatieboekje waarin alle belangrijke informatie is vermeld.
Om zeven uur begon de avond, Nadat Gerry ook deze avond weer had geopend vertelde Frank aan met name de ouders, het verhaal van het ontstaan van ons project.
Hierna werd een in 2014 gemaakte film getoond waarin een realistisch beeld van het dorp , haar bewoners én onze te verwachten werkzaamheden werd geschetst.

Een aantal weken geleden is er een kleine delegatie naar Roemenië vertrokken, in een korte presentatie namen ze ons mee met hun trip. Zo liet Roelof (dienst facilitair Noorderpoort) zien hoe het verblijf er op dit moment uit ziet. Na ons bezoek van vorig jaar, hebben namelijk een aantal Roemenen nog wat werkzaamheden verricht. Vooral het bijgebouw hebben zij aangepakt. De foto’s, van deze trip zijn nog te zien bij het vorige bericht.

Ook ik vertelde de ouders/verzorgers weer het één en ander over de PR en organisatie . Vorige week stonden er alweer de eerste stukken in de krant , o.a. in de Gezinsbode en de Krant.
Een onderdeel van mijn werk is ook te zorgen dat alle nodige kopieën van ( belangrijk én noodzakelijke) documenten er moeten zijn. Helaas heeft nog steeds niet iedereen deze ingeleverd…….

Omdat ook Den Haag in ons project is geïnteresseerd wordt er ook een onderzoek uitgevoerd. In het vorige bericht vertelde ik hier al meer over. Voor de bijeenkomst  was ook namens OCSW Andre de Moor aanwezig.  .
In een kleine presentatie vertelde Frank Elsdijk,  één van de onderzoekers  ons meer over zijn onderzoek. Hij legde ook de ouders/verzorgers uit wat hij van de deelnemers verwacht. Zo moet iedere deelnemer een klein verslagje schrijven van zijn/haar bevindingen.

Na de pauze nam Joke van Stichting Actie Roemenië het over. Zij vertelde zeer uitgebreid alle” do’s and dont’s “ over het land, cultuur, het Dorp, de stichting en het Huiswerkverblijf.
Sanne Neijenhof , de schoolpastoor  van het Alfa-college overhandigde daarna een  cheque van €1036,55 aan de Stichting. Dit bedrag is vorig jaar opgehaald tijdens de Kerstmarkt, het bedrag is bedoeld voor de bouwmaterialen.

Tot slot namen Hans en Gerry nog wat belangrijke zaken door zoals: de regels, dagindeling,buddy-systeem en contactpersonen.
Hierna was het tijd voor het uitdelen van de bodywarmers. Iedereen krijgt weer een bodywarmer met naam bedrukking.

Om halftien liep de avond ten einde. Over 11 dagen gaan we elkaar weer treffen…

 

 

 

Een gedachte over “30 maart 2016 bijeenkost met aanhang

  1. Top Marco en Hein en iedereen. We zien dat er hard wordt gewerkt! Super goed bezig. Succes met dit mooie werk.

    Groeten,

    Mevrouw Grooten en meneer Bos.
    De Bolster

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s