Donderdag 14-4-2016 – De dag van de geit!

De derde dag brak alweer aan, helaas hadden we niet van het mooie weer van gisteren…. Misschien was dat ook wel de oorzaak dat het huisje van Allard(Hein, Cody & Wesley) te laat kwam.. Zij sleepten gezamenlijk de dagprijs binnen! Wat de dag prijs is, is in de foto’s te zien. Op geheel eigen initiatief hebben Jeroen en Kevin deze gemaakt.

Om 09.00u kwam de bus op de bouwplaats aan. De opzichter was er nog niet, daarvoor verliep alles het eerste uur nog een beetje rustig.
Vandaag zijn Rens en Sybrand bezig geweest met de loodgieter, alle radiatoren worden op de juiste plekken uitgetekend. Met deze loodgieter is het communiceren erg moeilijk, hij spreekt namelijk geen Engels. Zij communiceren met handen en voeten, en hopen op deze manier goed werk te leveren. Ook hebben de jongens als doel om hem wat Engelse/Nederlandse worden te leren.

 

Voor deze dag stond er ook fysiek werk op het programma. Team Kevin (Jeroen & Leon) zijn bezig geweest het met graven van een geul, waarin de riolering en andere leidingen komen te liggen.
Team Allard (Hein, Wesley, Marco en Cody) onder leiding van Frank was bezig met het graven van gaten voor het hekwerk. Deze gaten moeten een meter diep worden. Omdat dit erg zwaar werk is, is er besloten om morgen lokale Roemenen in te zetten.
Team Sybrand (Youp, Ruben, Rowin, Erik en Jon) onder leiding van Gerry was bezig met de voorbereidingen voor het leggen van de leidingen. Ook hebben zij het witte bijgebouwtje gerepareerd, dit dak was ingestort en is op een Roemeense manier gerepareerd met dekzeil. |
Tijdens de binnen werkzaamheden kregen de jongens bezoek van een geit, eerst Sybrand en later Jon. Jon zag dit als zijn project, en heeft de geit er tot twee keer toen uitgezet. Hijzelf zei dat de geit het in de regen maar niks vond en de warmte opzocht! Dit tot grote hilariteit van de groep…..
Het begon na de middag al aardig te onweren, en later ook een beetje regen. Dit deed de jongens niks, en zij bleven gewoon doorwerken. Bikkels zijn het!
Voor vandaag hadden Hans en ik bedacht om de lunch een beetje uit te bereiden. De jongens kregen bij de lunch allemaal een stuk omelet. Voor Tessa is dit de eerste keer dat ze zo in de keuken staat, maar de jongens hebben allemaal lekker zitten eten. Dit tot geruststelling van Tessa. Vervolgens is zij bezig geweest met het diner, voor de dames en de Roemeense bouwvakkers. Voor vandaag werd dat spaghetti alla Annemiek.

Om 18.00u zette Tessa het eten op tafel voor de dames en vertrokken wij naar het restaurant. De buschauffeur had last van kiespijn en moest nog langs Kaufland voor medicatie. Na deze stop vervolgden wij ons naar het restaurant. Hier aten wij heerlijke goed gevulde Roemeense soep. En als hoofdgerecht frietjes met stukjes kip, salade en mayonaise.
Helaas had het geregend en konden wij deze avond geen kampvuur maken. De niveau 4 jongens hadden nog een managementoverleg. Het andere deel van de groep deel van de groep verzamelde zich bij huisje Yvonne (Tessa & Annemiek). En zo liep ook deze dag alweer ten einde!

 

2 gedachten over “Donderdag 14-4-2016 – De dag van de geit!

  1. jammer dat ik dit jaar niet nog een keer mee kon ik mis t wel . wel tof dat het net zo hard op wordt gepakt als vorig jaar. zet m op jongens en dames .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s