15-4-2016 – Water in overvloed!

Het zonnetje brak door, helaas was dit van korte duur….. Dit deed de jongens deze ochtend niks, iedereen was 07.25u binnen. Het ontbijt wat wij gisteren hadden is te zien in de fotogalerij. Nadat de vorige dag de router overbezet was, is er besloten om geen telefoons meer te gebruiken tijdens het eten. Het was daarom nu ook erg gezellig aan tafel! Iedereen praat namelijk weer met elkaar en niet via de telefoons.

Om 09.15u kwam de bus aan bij de bouwplaats, helaas is het voor de buschauffeur niet mogelijk om harder te rijden en daarom doen wij er één uur over.
Tessa had om 11.00u weer koffie/thee klaarstaan. Hier hadden de jongens wel trek in. Toen Hans en ik om 12.00u arriveerden hebben Tessa en ik een heerlijke pittige tomatensoep gemaakt. Wij hadden deze dag al 40 liter water gekocht, en dit bleek achteraf niet genoeg te zijn. De jongens zijn erg dorstig op de bouw…. Dit kan natuurlijk ook komen omdat zij fysiek zwaar werk moeten doen. Zowel binnen als buiten is erg hard gewerkt. Een aantal gegraven gaten voor de schuttingpalen konden al worden opgevuld met beton, dit deed team Kevin.
Team Allard was druk bezig met het verder uitgraven van de schutting gaten, zij kregen daarbij ondersteuning van een aantal jongens van de teams van Sybrand en Rens.
Sybrand en Rens zijn bezig met de loodgieter Florin, zoals ik in de vorige blog ook al vertelde is de communicatie erg moeilijk. Ook is de Roemeense manier van werken een moeilijk punt voor de jongens. Het blijkt dat deze loodgieter alles verstaat in het Engels maar niet terug kan praten. Ook moeten de radiatoren op verschillende hoogtes worden opgehangen, dit kan soms zelfs verschillen per ruimte. In Nederland hebben wij hier een standaardmaat voor, maar dat kennen ze hier niet. Omdat deze twee jongens ook nog wat materialen misten, zijn zij samen met Hans en Adi naar de bouwmarkt gereden. Ik had de ze al voorbereid dat het heel wat tijd in beslag zou kunnen nemen, uiteraard geloofden ze dit niet. Achteraf kwamen ze al snel terug op hun woorden. Er wordt in deze bouwmarkt zo improductief gewerkt, dat wij Nederlanders ons daar enorm aan storen…..

Om 18.00u vertrokken wij naar de MacDonalds, het was deze dag niet mogelijk om bij een ander restaurant te eten. Eerst kreeg iedereen de gelegenheid om zijn/haar dagboek bij te werken. Nadat de groep helemaal compleet was bestelde iedereen een menu. Na 20 minuten zat iedereen heerlijk te eten! Op onze koopvrijdag hadden wij tot 20.30u de tijd om alle inkopen te doen bij Kaufland. Helaas waren er ook een paar slimmeriken die sterke dranken kochten, dit tegen de regels in. Zij zeiden dat dit cadeaus zouden zijn voor thuis, daarom heeft Gerry een rondje gemaakt en al deze drank preventief ingenomen. Om 21.00u waren wij weer bij de huisjes. Iedereen had vandaag hard gewerkt en was ook vermoeid. Er werd gezamenlijk nog wat gedronken en daarna zocht iedereen zijn/haar bedje weer op!

Een gedachte over “15-4-2016 – Water in overvloed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s