20 jaar Noorderpoort & Annemiek

Op zaterdag werken is voor velen niet iets nieuws, ook deze morgen zat iedereen alweer fris en fruitig aan het ontbijt. Voor mij was dit een hele speciale ochtend, ik ben namelijk gisteren twintig geworden! Toen ik gisterochtend naar buiten liep, zag ik direct al kleurige vlaggetjes hangen. Mijn buurjongens hadden dat voor mij ‘s nachts opgehangen. Aangekomen bij de ontbijtzaal, heeft iedereen verjaardag lied voor mij geneuried. Dit doen wij vanwege eventueel geluidsoverlast. Ook heb ik nog twee cadeautjes ontvangen van de projectleiders, ik voelde mij al erg jarig.

Net zoals de ochtenden daarvoor vertrok de bus om 08.15u naar de bouwplaats. Hier aangekomen ging iedereen aan het werk. Het zou gisteren een warme dag worden, hier had iedereen al goed op ingespeeld. Er was zonnebrand aan overvloed en de korte broeken werden al uit de koffers getrokken. Hans en ik deden weer de boodschappen, omdat er de vorige dag zoveel water werd gedronken hadden wij 80 liter water meegenomen. Toen wij om 12.00u aankwamen op de bouwplaats was de kantine al speciaal voor mij versierd. Tessa en ik hebben de lunch klaar en kookte dertig eieren. Deze waren na 10 min. alweer op.
Na de lunch werd het steeds warmer, bijna iedereen stond te werken met een bloot bovenlijf. De projectleiders hebben iedereen opgedragen om zich goed in te blijven smeren en ook veel te blijven drinken. Hopelijk hebben ze daar allemaal naar geluisterd.
De werkzaamheden die er gisteren op het programma stond staat haast gelijk aan die van vrijdag. Sybrand en Rens waren binnen met de loodgieter bezig. Jeroen, Youp, Rowin en Erik waren binnen bezig met het boren van gaten tbv. de leidigingen.
Hein en Marco versleepten de zware palen, deze palen mogen alleen met zijn tweeën worden meegenomen. Dit vanwege de lengte en de zwaarte van de palen
Ruben, Kevin en Allard maakten beton in de betonmolen. Zij liepen continu met kruiwagens naar de Roemenen. Dit onder leiding van Frank en Gerry. Gerry, Cody en twee Roemenen zetten de palen in het beton. De eerste palen werden op de Roemeense manier geplaats, deze manier kost echter erg veel tijd. Er word namelijk gewacht tot het beton hard is. Na dit een tijdje te hebben aangezien, heeft Gerry besloten om het op een andere manier te gaan doen. De palen worden nu geschoord neergezet.
Omdat wij erg veel afval hebben is er een speciale afvalplaats gemaakt. Het is ongedierte proof gemaakt, hopelijk krijgen wij nu geen last van etende zoekende dieren. Deze afvalplaats maakten Wesley, Leon en Jeroen. Wij hopen ook de roemenen te leren iets aan afval scheiding te doen, maar of dat lukt?!

Om 15.00u was er weer een koffie/thee break. De dames van Actie Roemenië, hadden voor het gebak gezorgd. Tijdens deze break ben ik nog twee keer toegezongen, in het Nederlands en Roemeens. Zie het filmpje bij foto’s en video’s.
Na de break, kwam de loodgieter al snel met slecht nieuws. Alle radiatoren en die in Nederland zijn gekocht, hebben niet de juiste afmetingen en zijn daardoor niet direct te gebruiken. Wanneer je deze wel gaat gebruiken zouden er veel dingen moeten worden aangepast. Daarom is er besloten om de volgende dag vrij te houden. Zo kunnen de dames een nieuw plan bedenken en de loodgieter maandag extra/andere spullen gaan halen. Ook zijn gisteren de eerste voedselpakketten uitgedeeld. De voedselpakketten zijn in Nederland verzameld en worden in Roemenië aan de arme gezinnen geschonken. Iedereen uit de groep mag een keer mee. Dit keer was het de taak van Cody en Kevin. Dit werd vorig jaar ook gedaan, en de deelnemers schrokken toen erg van de reacties. Zij zijn erg blij met de pakketten en tegelijkertijd schamen ze zich hier ook voor.

Omdat ik gisteren jarig was en het erg warm was en iedereen hard had gewerkt, trakteerde de projectleiders ons aan het einde van de dag op een biertje of een frisje. Traditioneel wordt dit ieder jaar met een kruiwagen opgehaald bij het winkeltje.
Om 19.00u werden wij verwacht bij het pension voor ons diner. Het diner bestond uit een soep, met salade, karbonade en frietjes. Tijdens het diner durfde Cody het aan om een rode peper te gaan eten. Dit zonder succes, hij rende al snel naar het toilet. En aldus hijzelf, smaakte het eten daarna veel minder lekker! Na afloop was er weer tijd om iets in je dagboek te schrijven. Ook hier begint iedereen zo langzamerhand aan te wennen.

Vanaf 21.00u werd er een kampvuur gemaakt. Rens en Sybrand hadden hier al aardig wat ervaring in, en maakten al snel het vuur aan. Ik zorgde voor de drankjes en Youp weer voor de muziek. Rond 24.00u ging iedereen weer naar de huisjes.

 

 

 

 

3 gedachten over “20 jaar Noorderpoort & Annemiek

  1. Hé Annemiek, Nog van harte gefeliciteerd. Volgens mij ben je goed verwend door de mannen! Grappige titel en wat bijzonder dat je dan net zo oud bent als het NP. En behalve dat dus ook gewoon 3 jaar Roemenië…Blog ziet er echt goed uit dit jaar, complimenten!

    Like

  2. Allereerst , gefeliciteerd Annemiek . Bewondereng voor wat door de jongeren gedaan wordt . Voor allen die hierin aan meewerken , ook de leiding dus . Het doet me wel wat .Jullie hebben nog een aardige tijd voor de boeg . Veel succes jullie .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s