Zondag 17-4-2016 – ‘Rust-Relax-Culti’ dag’

Zoals ik in de vorige blog al vertelde was er gisteren een rustdag. Dit betekende 09.30u aanwezig bij het ontbijt, ook deze ochtend durfde niemand te laat te zijn!

Om 10.30u vertrok de groep naar een burcht op één van de bergen. Deze burcht staat op een strategisch punt en daarom is er tijdens beide wereldoorlogen fel om gevochten. Frank heeft de studenten hier ook het één en ander over verteld. Vanaf de camping is de burcht zien, wanneer het donker is wordt die ook verlicht
Omdat het erg warm was, werd iedereen aangeraden om zonnebrand op te doen en water mee te nemen. Het is naar de burcht al een aardige klim en een kleine groep had het toen al zwaar. Nadat de burcht was bezocht heeft de hele groep nog de kikkerrots opgezocht. Deze rots heeft de vorm van een kikker, vandaar natuurlijk ook de naam. Bij de kikkerrots loopt een klein beekje, het water is hierin erg koud. Toch sprongen Erik, Cody en Marco in het water, zij hebben het 20 seconden volgehouden.
Na deze duik zijn Youp, Marco, Kevin, Hein, Allard en Wesley teruggekeerd naar de huisjes. Zij vonden het te warm en zagen het niet zitten om nog verder te wandelen.

Het andere deel van de groep (the die hards) vervolgde de route, en hebben nog zo’n 90 minuten omhoog geklommen. Tijdens deze tocht kwamen sommigen zichzelf tegen qua conditie.
Nadat zij net de top niet hadden gehaald, ging de groep weer terug. Tijdens deze tocht kwam Sybrand een worm tegen ter grootte van een slang, wij blogschrijvers hebben alleen geen idee meer hoe die heet. Waar zij op de heenweg 90 min. er over deden, werd er afgedaald in 55 min. Op tijd kwam de groep weer aan bij de huisjes.

Om 15.00u verzamelde iedereen zich bij de bus, die ons naar Sibiu bracht. Sibiu is een de hoofdstad van de provincie Transsylvanië. Het is een kleine middeleeuwse stad, met kerken, musea, winkels en heel veel restaurants. De groep splitste zich op in vier verschillende groepen. Iedereen belande uiteindelijk op het terras. Tijdens de 2 ½ uur vrijetijd werden er veel  souvenirs en ook kleding gekocht. Sommigen moesten nog geld pinnen en dat is voor velen soms ook nog wel een  hele uitdaging. Zo heeft één van de deelnemers niet alleen z’n saldo gecheckt maar ook z’n hele bankrekening leeg gepind.
Wij aten deze avond bij SUPER MAMA. Dit is een fastfood keten die alleen in Roemenië is gevestigd. Iedereen mocht weer een menu en wat te drinken uitkiezen.

Om 20.00u arriveerden wij weer op de camping, er werd nog wat gedronken en iedereen zocht op tijd zijn/haar bed op. Dit omdat wij deze morgen niet om 07.30u aan de ontbijttafel moesten zitten maar 06.30u. Hier morgen meer over…..

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s