Maandag 18-4-2016 – Een uurtje eerder!

Zoals ik in de vorige blog al vertelde moesten wij vandaag een uurtje eerder beginnen. Tegen mijn verwachtingen in was iedereen op tijd, behalve onze chauffeur. Alverwege het ontbijt door Gerry wakker gemaakt en konden wij uiteindelijk wel vertrekken. Met een goed gevulde maag gingen wij naar de bouwplaats. Het vroege opstaan kan ook een nadeel zijn, de bus stond, vanwege een ongeluk stil. Om 08.00u kwam de bus aan bij de bouwplaats. Helaas was niet iedereen op tijd deze ochtend, de elektricien en loodgieter stonden vanaf 07.00u in de bouwmarkt. Ook zij hadden het zelfde probleem als dat wij hadden: in deze bouwmarkt wordt alles wel 3x gecontroleerd. En als je dan 400 verwarmingsaansluitingen hebt….? Rond 11.00u arriveerden zij dan ook op de bouwplaats. De andere locals arriveerden rond 09.00u. Vanuit onze ervaring weten wij dat dit typisch Roemeens is.

Gisteren hebben de dames de eerste maaltijd voor de gezinnen bereid. Iedere keer wanneer zij hier zijn maken ze een maaltijd, dit keer was het macaroni. De ingrediënten voor zo’n maaltijd verzamelen zij in Nederland, dit is met de vrachtwagen naar Roemenië vervoerd. In een pan met een meter doorsnede werd de maaltijd bereid. De keuken is erg klein, en door de warmte van gisteren was het geen pretje om hier te zijn…. Leon en Wesley zijn mee geweest om deze maaltijd rond te brengen, de jongens vonden het zeer indrukwekkend. Tevens vonden zij dat het in dat dorpje er nog slechter aan toe gaat dan in Tichindeal. Dat was dus wel even schrikken…!

Gisteren was de concentratie op de bouwplaats ver te zoeken… Niet bij iedereen natuurlijk, waarschijnlijk is de warmte de verklaring! Laten wij het maar hopen….. Na de pauze kwam Hein ter val, hij verzwikte zijn enkel en was de hele middag uitgeschakeld.
Sybrand en Rens zijn de hele dag bezig geweest met het uittekenen van de verwarmingen met de loodgieter en de tolk. Wanneer zij iets hadden uitgetekend gingen Erik, Jeroen, Youp en Jon aan de slag met het vrezen. Deze jongens werkten erg hard, en hielden het tempo van Sybrand en Rens goed bij. Frank was vandaag van alle markten thuis, niet alleen verzorgde hij Hein. Ook hield hij iedereen aan het werk en zorgde voor het gereedschap.

Gerry was samen met de anderen bezig met de schutting. Team Kevin was weer bezig met beton en team Allard zette de palen erin. De andere jongens (Ruben, Marco, Rowin) spitten nog meer gaten. De gaten zijn nu bijna allemaal gemaakt. Het is dus nu erg goed uitkijken op de bouwplaats, je zou namelijk maar in zo’n gat belanden!
Om 17.00u zijn wij gestopt. Vanaf 17.30u was er bouwoverleg en om 18.00u zat iedereen weer in de bus. Wij hebben weer heerlijk gegeten bij ons vaste restaurant in Sibiu, dit keer weer een goed gevulde soep met een stukje vlees, aardappelpuree en een koolsalade. Rond 20.30u waren wij weer terug bij de huisjes. Hein en Marco waren deze week onafscheidelijk, zij zitten de hele tijd de kibbelen als twee oude wijven. Vandaar dat wij ook de bijnaam buurman en buurman voor hun hebben bedacht. Om 24.00u was het weer stil bij de huisjes….

 

2 gedachten over “Maandag 18-4-2016 – Een uurtje eerder!

  1. Wat wordt er hard gewerkt door iedereen en wat een indrukken worden er opgedaan.
    We hopen vanuit De Bolster dat het goed gaat met onze buurman en buurman. Hoppatee!
    Meneer Bos en mevr. Grooten

    Like

  2. Vind het heel erg leuk om de blog te lezen. Je schrijft het ontzettend leuk en zo kunnen wij mooi de werkzaamheden volgen. Veel succes !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s