19-4-2016 – Vermoeide harde werkers!

Ook deze ochtend begonnen wij weer erg vroeg! Ditmaal was niet iedereen op tijd, het huisje van Kevin (Jeroen en Leon) had zich verslapen. Zij kwamen aanlopen op het moment dat wij klaar waren met het ontbijt, onder het mom van wij hadden de wekker verkeerd gezet. Ik was hier stiekem toch een beetje jaloers op……
De bus was het dorpje nog niet uit of er lagen al een aantal van de groep op één oor. Zie voor een totaal slapend beeld de collage in de galerij.
Om 07.15u vertrok de groep weer naar de bouwplaats. De hele ochtend heeft iedereen serieus en hard doorgewerkt, misschien hebben ze de woorden van gisteren gelezen?

Hans en ik zitten iedere ochtend bij de McDonalds, hier schrijven wij de blog en plaatsen de foto’s. Omdat wij nu ook zo vroeg beginnen, is altijd nog rustig. Helaas is er deze week een traditionele week in Roemenië, en alle kinderen doen dan speciale activiteiten. Zoals het bezoeken van musea, dierentuin en ook de McDonalds. Vanaf afgelopen maandag doen zij hier iedere ochtend allerlei activiteiten op muziek en knutselen ze werkjes in elkaar. De rust is dus ver te zoeken.

Dit keer gingen Ruben en Hein mee om pakketten uit te delen in Horsman. Dit is een klein dorpje te vergelijken met Tichindeal. In dit dorpje verblijven ook de dames van de stichting.
Om 12.00u kwamen Hans en ik aan in Tichindeal. Tessa en ik maakten een tomatensoep en om 13.00u kon iedereen weer aanvallen. Omdat Hein de vorige dag gevallen was en Joke toch nog naar het ziekenhuis moest is Hein, uit voorzorg, met Joke meegegaan. Zij zijn samen met Trieneke de hele middag in het ziekenhuis gebleven. Naar uitvoerig onderzoek en een paar foto’s  bleek er gelukkig niets ernstigs aan de hand. Hein heeft medicatie gekregen en loopt nu op kreuken. Er is samen met de ouders van Hein en hemzelf besloten om Hein te promoveren tot keukenprins. Hij zal Tessa en mij ondersteunen met de afwas en het bereiden van de maaltijden.

Vorig jaar werd de keuken onderhouden door iemand van de stichting, dit jaar doen wij het zelf. Hier komen natuurlijk ook extra werkzaamheden bij kijken, zo ook het afval. De eerste dagen brachten wij illegaal het afval naar een dumpplaats, dit koste erg veel tijd. Van één van de locals hoorde wij dat het ook mogelijk is om het afval op te laten halen en dit zullen wij na ander halve week ook laten doen. Om het afval een plek te geven is er een speciaal hok gemaakt, deze zal de honden weghouden bij het afval. Net als de eerste dag is dit ook de tweede dag niet gelukt. Daarom heeft Frank, onze milieuman, maar besloten om alles wat papier is, te verbranden. Zoals Hans en Frank ook al tijdens de informatiebijeenkomst zeiden knuffelt Frank bomen en Hans regelt alles. Zoiets als afval opbranden is dus eigenlijk niks voor Frank!

Binnen gaat het erg goed met het frezen van de muren voor het leggen van de leidingen, onze deadline van aankomende vrijdag gaan wij hopelijk redden. Ook zijn er gisteren weer veel gaten gegraven, er worden gemiddeld 12 betonpalen geplaatst.
Tessa en ik hadden chili con carne gemaakt voor de bouwers en de dames. Dit hebben wij op tafel gezet en zijn vervolgens met de groep naar Kaufland en het winkelcentrum vertrokken.
Om 19.30u zaten wij bij het pension onderaan de camping aan ons diner, het diner bestond dit keer uit een soep, salade, kippenpoten en aardappelpuree. Deze avond was iedereen erg moe, en om 24.00u was het in alle huisjes weer erg stil.

Een gedachte over “19-4-2016 – Vermoeide harde werkers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s