Woensdag 20-4-2016 – Zware regenachtige dag!

Weer zo’n vroege ochtend, dit is voor mij als avondmens nog steeds erg moeilijk! Deze ochtend was ik schijnbaar niet de enige, het huisje van Allard (Hein, Wesley & Cody) versliep zich. Aan Hans de taak om de jongens wakker te maken, na een paar bonzen kwam er pas reactie. Wat bleek de jongens waren nog in een diepe slaap!….Helaas regende het deze ochtend en was het niet mogelijk om buiten te werken. De buitenploeg bleef bij de huisjes en werd om 12.00u opgehaald. In de tussentijd maakten de jongens hun huisjes schoon. Deze huisjes werden bijna allemaal door Gerry goedgekeurd. (Gerry is trouwens ook docent huishoudkunde)

De binnen ploeg (Sybrand, Rens, Jeroen, Erik, Rowin en Jon) hebben erg hard gewerkt. Op de begaande grond in het huiswerkverblijf zijn bijna alle voorbereidingen getroffen voor de loodgieter. Wanneer dit dan uiteindelijk klaar is, kan de deadline van vrijdag worden gehaald.

Terwijl Hans en ik bij de MacDonals aan het werk waren, is de tweede groep vertrokken naar de bouwplaats. Helaas duurde het voor Hans en mij allemaal wat langer, wij zijn namelijk s ’avonds niet meer goed zichtbaar. Hans reed naar het verhuurbedrijf en liet de lampjes van de auto vervangen. Na ander half uur keerde hij weer terug. Ik deed alle boodschappen en samen vertrokken wij naar de bouwplaats. Voor de jongens stond gisteren scrambled eggs op het menu, ik heb als heuse keukenprinses 40 eieren staan klutsen….

Na de lunch kon iedereen weer aan het werk. Het weer was omgeslagen en de zon brak al door. Nu kon ook de buitenploeg aan de slag, helaas was het niet mogelijk om beton te storten in de gaten deze stonden namelijk vol met water. Onder leiding van Frank werd er gisteren erg zwaar werk verzet. De palen van de schutting zitten er bijna allemaal in, nu moeten de betonsegmenten erin worden geschoven. Deze segmenten wegen 80kg en dit is dan ook een heel karwei. Voordat onze jongens ermee begonnen, hebben zij een opleiding/instructie van de Roemeense leiding gekregen. Want jullie begrijpen dat veiligheid en voorzichtigheid voorop staat. Met drie mannen en een steekkar wordt zo’n segment naar de juiste palen gereden. Hier staan weer 4 man te wachten en samen tillen zij de steen op de steiger. Hierna wordt het segment er langzaam in geschoven…. De jongens hadden de smaak erg te pakken en om 17.00u waren er al zeven schuttingen tot de helft gevuld.

Ook deze dag werd er weer een vuurtje gemaakt. Het afval zal nog steeds gescheiden blijven maar het papier mag van onze milieuman er wel op!Om 18.00u vertrokken wij naar het restaurant in Sibiu. De meeste jongens waren modderig en stoffig. Wanneer het namelijk heeft geregend, kan het water niet goed worden afgevoerd en wordt het glad. Op het menu van vandaag stond: een goedgevulde soep, met gebakken aardappelen, vlees en een salade. Iedereen vindt het wel luxe om iedere dag uiteten te gaan, wij hebben daarom ook nog geen klachten ontvangen. Dit was vorig jaar wel anders….!    Gisteren was iedereen erg vermoeid en zocht daarom op tijd zijn/haar bed op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s