Donderdag 21-4-2016 – Vogel spotters

Op de laatste dag van ons ‘vroege vogels ritueel’ was iedereen op tijd. Dit kwam natuurlijk omdat het gisteravond op tijd stil was. Gelukkig gaan wij zaterdag weer normale tijden draaien: 0730u ontbijt. Iedereen had er weer zin in en we wilden graag onze deadline halen. Later meer over de deadline, eerst ons ochtendritueel. Hans is altijd onze vaste spreker, hij vertelt ons wat er de dag te wachten staat. Ook zijn wij voor de gelovigen onder ons even stil voor het eten. houdt iedereen zich tot op heden keurig aan.

Na weer een busreis van 1 uur arriveerden wij bij de bouwplaats. Helaas was de loodgieter wat later, en heeft de binnen ploeg buiten meegeholpen. De binnen ploeg kan alleen maar aan het werk gaan, wanneer een deskundige professional aanwezig is, dit kunnen alleen de Roemeense Adi en Florin zijn. De binnen ploeg heeft buiten opgeruimd en heeft afvalhout verzameld om te verbranden. Volgende week wordt namelijk het hele terrein schoongemaakt zodat onze Terra boys (Allard en Cody) het terrein kunnen gaan uittekenen.

De buitenploeg was al weer erg druk. Een nieuw team in een andere samenstelling is weer met de omheining van start gegaan. Vóor de lunch hebben zij 27 beton segmenten in de palen geschoven. Dit keer bestond de ploeg uit: Leon, Erik, Jeroen, Allard, Youp en Wesley onder leiding van Frank en een local. Cody is gisteren iets te fanatiek bezig geweest en heeft het in zijn rug gekregen, samen met Kevin en Ruben zijn zij beton gaan storten.

Eén van onze trouwe lezers miste wat vrouwelijke foto’s! Zoals jullie weten zijn er ook maar twee vrouwen mee, vandaar zo weinig. Hans en ik maken de foto’s en hopen dat iedereen even veel op de foto komt.
Tijdens de voorbereiding van de lunch en diner hadden wij twee extra handjes van Hein, nooit geweten dat Hein zo handig in de keuken is! Van het plukken van de broccoli tot de afwas: hij vindt dit alles geen probleem! Onze tolk Christina heeft het af en toe moeilijk, zij heeft namelijk moeite om met al die aandacht van de boys om te gaan. Meer dan de helft van de jongens spreekt geen Engels en hebben daardoor ook geen idee wat ze soms tegen haar zeggen…. Dit was voor haar en de boys een eye opener

Gelukkig brak gisteren het zonnetje na de lunch door en kon er weer hard gewerkt worden. De boys van dit jaar vinden het werk erg leuk en klagen amper. Zowel binnen als buiten zijn de deadlines gehaald. De deadline bestond uit het compleet voorbereiden om alle buizen en leidingen te kunnen leggen. Vandaag zal er een vrachtwagen met beton komen, en kan het uit gaan harden. De werkzaamheden van volgende week zullen o.a. zijn: tegelen, terras aanleggen en verdere leidingen trekken.

Deze avond aten wij weer in ons restaurant in Sibiu. Het was weer een goed gevulde maaltijd. Om 21.00u arriveerden wij weer bij de camping. Omdat wij de volgende dag vrij zijn. Was het nog tot laat onrustig. Iedereen zocht elkaar op en evalueerden de eerste anderhalve week. Vandaag staat er een koude verrassing op de planning, hierover morgen meer!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s