Zaterdag 24 april 2016 – Wisseling van de wacht

Na een vermoeiende dag op de gletsjer, zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt. Gerry zou deze dag afscheid nemen. Gerry hield een zeer positieve toespraak, hij gaat hierna nog een week lekker slapen in Portugal. Gerry, wij wensen jou veel plezier en rust een beetje uit!
Op onze reguliere tijd van 08.15u vertrok de bus naar de bouwplaats.

De vorige dag was er een duidelijk schema gemaakt. Er zou namelijk een leidinggevende minder zijn. Sybrand nam Gerry z’n taak op bouw over, zijn groepje heeft twee partytenten opgezet. Er wordt namelijk de aankomende dagen veel regen verwacht, en kan de timmerploeg hieronder aan de slag gaan.
Rens was samen met Erik en de loodgieter op de zolder bezig. Helaas is de deadline van vrijdag toch niet gehaald. Ondanks dat Sybrand en Rens donderdagavond hebben doorgewerkt. Deze twee toppers zijn namelijk tot 22.00u bezig geweest. Nu staat de deadline op zondagmiddag, waarschijnlijk kan maandag dan het beton worden gestort. Hierover morgen meer over….
Kevin en Allard waren beton aan het draaien, de Roemenen samen met Cody zorgden ervoor dat de palen er recht inkwamen. Omdat Gerry nu verdwenen is, wordt dit op z’n Roemeens gedaan. Zij zijn de hele dag erg actief bezig geweest, Cody heeft als één van de weinigen geen moeite met de taal. Zoals hij zelf zegt: ik communiceer met mijn handen en voeten.

De timmermannen Jeroen en Youp gingen deze dag met de dames van de stichting mee. Eerst bezorgden zij voedselpakketen , en waren daarvan onder de indruk. Later bakten zij ook pannenkoeken voor de kinderen van het dorp. Bij het pannenkoeken eten ging het er, soms zelfs agressief aan toe. Als je de hele dag amper hebt gegeten, kan ik het mij ook wel voorstellen….. Mochten jullie meer over de stichting willen weten kan je op hun website kijken. www.stichtingactieroemenie.com.

De nieuwkomers Frank E. en Roelof werden op het vliegveld door Hans onthaald. Zij zijn eerst wezen inkwartieren en vertrokken toen naar de bouwplaats. Hans vertelde tijdens de rit naar de bouwplaats alle ins en outs van de groep en het land. Voor Frank E. misschien allemaal iets te veel, hij had namelijk ook nog een nacht doorgehaald. Als onderzoeker wil je natuurlijk alles opslaan…..
Voor Roelof was dit alweer zijn tweede keer, hij is in 2014 ook ander halve week mee geweest. Bij aankomst op de bouwplaats was hij erg trots op het resultaat wat de jongens vorig jaar en dit jaar hebben bereikt.

Gezamenlijk om 18.00u vertrok de bus naar de camping, bij het pension aten wij ons diner. Dit keer wat het een echte Roemeense maaltijd. We begonnen met soep, toen kregen we Roemeense goulash en als afsluiter crêpes. Een feestmaal kan je dit wel noemen! Op de camping hadden wij ook bezoek gekregen van een Duitse groep. Er werd al snel kennisgemaakt en gezamenlijk dronken ze nog wat. Om 24.00u was het al bijna stil op de camping!

3 gedachten over “Zaterdag 24 april 2016 – Wisseling van de wacht

 1. Mag ik even een vraag stellen? We zien foto’s van een prachtig landschap en mooie vergezichten. Waarom wordt er dan een soort Berlijnse muur rond het gebouwtje gezet? Los van de vraag of het mooi is, maakt het ook een einde aan de openheid en geeft het gelegenheid voor zaken die aan het zicht onttrokken moeten blijven. Welk idee steekt hierachter?

  Like

  1. Aan de achterzijde blijft hek half open zodat er nog steeds genoten kan worden van het mooie uitzicht. De voorkant is gesloten zodat je geen situaties krijgt dat als je bv een kampweek houd je met de kinderen buiten zit te eten of spelletjes aan het doen bent de andere kinderen uit het dorp aan de andere zijde staan mee te kijken en niets krijgen en niet mee kunnen doen.

   Like

 2. Gaat nog steeds fantastisch daar zien we! Prachtige foto’s. Hein sterkte met je enkel. Marco succes, jij moet nu zeker nog harder werken… 🙂

  Groet van De Bolster.

  Jelle Bos, Greta Grooten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s