Zondag 24-4-2016 – The busdrivers

Alweer één jarige in ons midden! Onze nieuwkomer Frank E. vierde zijn 29e levensjaar met ons. Hans deed dit op zijn gepaste wijze, iedereen zat te neuriën en wapperen met de handjes. Voor een beeld hiervan, verwijs ik jullie naar de pagina foto & video.Op het filmpje zijn ook veel slaperige gezichten te zien. We zijn de helft gepasseerd en dat dit sommigen zwaar valt is wel te zien.

Om 08.15u zat iedereen weer in de bus. Dit zou het laatste ritje met onze buschauffeur worden. Helaas hadden wij dit jaar niet zo’n actieve en sociale buschauffeur. Wanneer iedereen druk op de bouw bezig was lag hij te slapen in de bus. Ook is hij de eerste week aangehouden, hij reed namelijk een eenrichtingsweg in. Na veel aandringen van de boys, dronk hij op zijn laatste avond nog een biertje met ons mee.

Hans en ik schreven gisteren de blog en vertrokken naar een markt. Een aantal jaren geleden ben ik Turkije geweest en deze markt had daar wel wat van. Er werd ‘’merkkleding’’, dieren (schapen en honden), auto’s en fietsen verkocht. Voor dit laatste kwamen wij speciaal. Een bewoner van het dorp had namelijk een vervoersmiddel nodig om zijn nieuwe werkplek te kunnen bereiken. Wij zijn hier natuurlijk om iets bij te dragen en de inwoners te helpen. Hans en ik hebben een fiets voor 100 lei gekocht, omgerekend is dit € 20,-. En hopen dat deze meneer nu zijn gezin kan onderhouden.Deze fiets hebben wij in ons homoautootje vervoerd, dit was al een hele uitdaging… De wegen naar Tichindeal zijn namelijk niet zo goed begaanbaar.

Er werd nog geluncht op de bouwplaats en onze nieuwe buschauffeur bracht iedereen naar de camping. De buschauffeur kende de wegen in en rond om Sibiu niet en deed er wel 90 min. over. Dit tot grootte ergernis van de groep. Gelukkig was er sparetime tot 17.45u en werd er geslapen, spelletjes gedaan en maakten de boys de huisjes schoon.
Voor de buddy’s was er geen sparetime, zij hebben samen met de projectleiders alle deelnemers beoordeeld. Deze beoordeling wordt meegenomen met de functioneringsgesprekken van aankomende maandag en dinsdag.

Tijdens ons diner is er een nieuwe naam voor Frank E. bedacht. Het wekt toch wat verwarring wanneer je twee Franken in de groep hebt. Omdat Marco dacht dat Frank en Youp broers zijn, is de naam broer voor Frank bedacht. Deze naam slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar Frank is er tevreden mee. We kregen als diner: soep, salade, stukjes kip en aardappelpuree.
Het was nog lang onrustig op de camping, er werd gepokerd en geschaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Zondag 24-4-2016 – The busdrivers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s