Maandag 25 april 2016 – De weergoden

De weergoden hadden waarschijnlijk besloten om geen zon maar regen te geven. De hele nacht had geregend en daardoor was alles zeiknat.
Ook vandaag weer een jarige, dit keer, Jeroen die is 20 jaar geworden. Hij werd weer toe geneuried, en ontving een fles champagne van de projectleiders.
Op onze reguliere tijd vertrokken we naar de bouwplaats. Iedereen had hoop dat de buschauffeur er een beetje tempo in zou hebben, maar helaas bleek dit niet zo te zijn…
Na één uur rijden bereikten we de bouwplaats.

We zijn al over de helft en dit betekent dat er meer van je wordt verwacht, en je meer wordt uitgedaagd. Nu dus ook. Buddy Kevin had samen met Erik de leiding voor de het plaatsen van de betonnen platen. Hein, Wesley en Rowin hebben bergen met werk verzet, de projectleiders waren erg trots. Er is de hele dag veilig en op een professionele manier gewerkt.
Rens en Sybrand hadden vandaag de leiding over Ruben, Jon en Frank (broer). Zij hebben leidingen getrokken, gaten geboord en buizen afgetapt.
Allard, Marco en Cody zijn beton wezen draaien. Cody communiceerde natuurlijk weer met de Roemenen, ook deze groep was erg gemotiveerd.
Jeroen en Youp hebben samen met Bernard en Roelof kasten gemaakt voor op de zolder. Deze kasten worden op maat gemaakt en goed beveiligd, om hier later o.a. de laptops van Noorderpoort in te bewaren.

Na de lunch om 13.00u, zijn Jon en Marco pakketten wezen uitdelen. Deze pakketten helpen de gezinnen. In de pakketten zit niet alleen voedsel maar ook medicijnen en kleding. Ook voor deze jongens was het weer schrikken. Het doel van dit project is niet alleen iets bouwen maar ook studenten kennis laten maken met armoede en een andere cultuur. Het cultuur gedeelte doen wij door middel van culturele uitstapjes.

Deze avond aten wij weer in Sibiu dit keer een typisch Roemeense maaltijd namelijk, sarmale. Dit zijn koolbladeren gevuld met vlees. Ook hadden wij er mamliga (maïsmeel) en zure room bij. Na afloop is er weer goed geschreven in de dagboekjes.
De functioneringsgesprekken zijn begonnen, de eerste 7 zijn beoordeeld en rest volgt dinsdag. Dit is een tussentijdse beoordeling de eindbeoordeling volgt volgende week. Hiervoor wordt een cijfer gegeven die ook op je Europas vermeld zal worden.
Jeroen vierde ’s avonds zijn verjaardag: het slechte nieuws was dat het regende en het goede nieuws was dat het daardoor rustig bleef.

Voor Rens, Sybrand en Erik was het een erg lange dag, zij kwamen pas om 23.30u aan bij de camping. Doordat de deadline drie keer is verschoven is er nu nog maar één kans om het beton erin te krijgen en dat is op woensdag. Het moet namelijk droog zijn om het beton te storten. Dat het zo lang duurt, ligt absoluut niet aan de groep, deze werken juist erg goed. Dit heeft voornamelijk te maken met de Roemeense loodgieter, deze meneer heeft de klus onderschat en werkt erg Roemeens. Wat inhoudt dat hij niet alles even serieus neemt en erg laks is.
Rond 24.00u werd het rustig op de camping.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s