Dinsdag 26 april 2016 – Klei trappers

Dinsdag 26 april betekent dat wij al twee weken onderweg zijn. Twee weken waarin heel veel is gebeurd en wij veel hebben beleefd! Het zou weer een bijzondere dag worden, er kwam namelijk nieuwe aanvoer bij. Onze ziekenboeg loopt ook een beetje vol: Kevin kon helaas zijn verkoudheid niet de baas en bleef in zijn bed. Erik die de vorige dag had overgewerkt liep met een rood doorlopen oog, hij had er te veel stof in gekregen en dit is vermoedelijk gaan ontsteken. Hein dacht dat hij een blaar had maar dat viel gelukkig mee en Jon heeft een echte blaar. We hebben van Sybrand de hospik gemaakt. Dit komt omdat hij toevallig altijd een verbandtrommel bij zich heeft en zéér serieus en kundig overkomt.

Het regende deze ochtend al op de camping, dit zou dus betekenen dat het in TichindealKlei trappers.jpg zeker zou regenen. Toen Hans en ik om 11.00u aankwamen zat iedereen met modderschoenen in de kantine, er was namelijk net pauze. Op de bouwplaats was het glibberen en goed opletten dat je niet viel. Wanneer ik door de modder/klei loop stapelt dit zich steeds meer op wat uiteindelijk ertoe leidt dat ik met twee keer de breedte van mijn voeten rond loop!
Rens, Sybrand, Jon en Ruben waren weer hun routine werkzaamheden bezig, en wij hopen dat het woensdag af is. Woensdag moet namelijk het beton worden gestort…….Onder leiding van Frank en Hein werden er weer betonnen platen geplaatst. Hein en Wesley brachten de platen op de juiste plek. Rowin, Frank (broer), Leon, Youp en Januk , een Roemeen schoven de platen tussen de twee palen in.
Jeroen en Erik maakten onder leiding van Bernard en Roelof kasten voor op de zolder. Deze jongens konden overdekt werken, de partytenten werden namelijk ingericht als een werkplaats…. Het zag erg allemaal er professioneel uit!
Allard en Marco zorgden voor het beton voor Cody en zijn Roemenen. De Roemenen hebben vandaag de allerlaatste paal erin gezet. Dit bekent dat er nu gefocust kan worden op vloer, het terras en de betonnen platen.

Tessa en Allard mochten na de lunch met de dames mee, zij hebben weer veel gezinnen blij gemaakt met voedselpakketten.
Hans heeft vandaag weer twee mensen van het vliegveld gehaald namelijk, Kees en Karolin. Kees is economie docent bij Terra MBO en Karolin is stagiaire bij Noorderpoort en volgt de opleiding International Communication.
Voor het diner was er een Roemeense kokkin ingehuurd. Zij maakte op een traditionele manier samalena. Deze was weer anders dan die wij de vorige dag aten. Hans en ik verzorgden de drank, op onze traditionele manier, met een kruiwagen, haalden wij dit in het winkeltje. Altijd wanneer Hans daar binnenkomt moet hij natuurlijk ook weer een glaasje pálinka drinken, pálinka is een sterke drank die de meeste boeren in Roemenië zelf stoken. Dit houdt in dat het alcohol percentage erg hoog is

’s Avonds was er voor ons weer de mogelijkheid om inkopen te doen in het winkelcentrum. Iedereen had één uur de tijd om alles in te kopen. Na afloop werd er bij de nieuwkomers in het huisje nog wat gedronken, het was weer een gezellige avond.
Hein had natuurlijk deze ochtend al een probleem met zijn blaar, maar vandaag was het niet alleen zijn blaar maar ook zijn wasgoed. Hij vertelde mij dat die geen ondergoed meer had en zeker wel wat wasmiddel nodig had. In de collage van de foto’s kunnen jullie zijn hoeveelheid vinden. Ik vraag mij af of die het op gaat drinken of gebruiken! Er zit namelijk wel wasmiddel in voor 10 wasbeurten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s