Woensdag 27 april 2016 – Kings Day

Het openkomen van de zon heeft haast net zo’n oranje kleur als deze eigenwijze dag! (Wikipedia geeft aan dat de kleur oranje eigenwijs betekent) Op 27 april wordt er in Nederland Koningsdag gevierd, ook wij hebben hier op onze eigen manier bij stil gestaan. Tijdens ons koningsontbijt, waren Rowin en Youp alweer te laat…. Het schijnt dat Youp een avondmens is en moeite heeft met opstaan, dat verklaart zijn te laat komen!Rens, Sybrand, Leon en Jeroen zagen er erg vermoeid uit, zij arriveerden namelijk de vorige dag pas om 23.30u op de camping, vanwege overwerken.

Om 09.15u arriveerde de bus bij de bouwplaats. Vanaf 06.00u was er al een ‘betonploeg’ aanwezig. In Roemenië hebben ze geen betonwagen maar een machine die het beton maakt en via een slang naar binnen wordt gespoten. Het eerste jaar hebben de studenten zelf de betonnen vloer gemaakt, dit viel toen erg tegen. Er is daarom besloten om Roemenen in te huren. Deze ploeg is heeft gewerkt van 06.00u tot 18.00u.

Er werd direct al hard gewerkt en iedereen begon met zijn/haar taken. Helaas was de vermoeidheid vandaag wel te merken, er waren heel wat irritaties voornamelijk naar de Roemenen. Twee jongens vonden dat de Roemenen te hard werkten en zij hierdoor ook te moe werden!
De kasten voor op de zolder zijn bijna klaar. Jeroen en Erik zijn hier weer mee aan de slag gegaan. Allard, Kevin en Cody hebben een greppel gegraven voor het terras. Onder leiding van Bernard is de bekisting en beton erin gekomen.
Voor de buizen van de riolering moest er een greppel worden gespit. Als consequentie van het te laat komen stonden Rowin en Youp tot hun knieën in de modder.
Rens, Sybrand en Jon waren weer bezig met de laatste leidingen. De overige studenten waren onder leiding Frank bezig met de betonnen schuting.

Koningsdag voor ons betekent gewoon werken… Hans en ik hadden voor deze dag toch een ander programma in gedachten. Er is een heus bordes gemaakt en hier stonden onze Koning en Koningin op. Tijdens het ontbijt hebben Frank en Hans dit paar bepaald. Wesley als Koning Willem-Alexander en Tessa Koningin Maxima. Zij waren allebei zeer vereerd dat ze deze taak op zich mochten nemen, en straalden de hele dag!
Na de lunch starten we met het volkslied, iedereen kreeg een papier met de tekst en vanaf het bordes werden we toe gekeken door ons koningspaar! Voor ons volkslied klik hier.Hierna proostten we met oranjebitter op onze koning.

Hans en ik hadden vorige week op een typische Roemeense markt nog een appelboom gekocht, met de gedachte dat die ons nog veel vruchtbaars gaat opleveren! Hans had Cody gevraagd of hij alvast een gat wilde graven, een koning kun je dit immers niet vragen. Cody met zijn goede gedrag, vertelde ons tijdens de lunch dat hij hem al had gepoot, dit terwijl de koning dit eigenlijk moest doen. De appelboom hebben Frank en Hans aangeboden aan de koning en koningin. De koning heeft hem gepoot en de koningin hield hem vast… Wat een samenwerking.

‘s Middags mocht ik mee om maaltijden uit te delen in Horsman een klein dorpje waarover ik al eerder schreef. Hier heb ik weer veel gezinnen blij mogen maken. Een verhaal wat ik toch graag even met jullie wil delen is: Een moeder van 75 jaar heeft 10 kinderen gekregen waarvan 1 nog thuis woont, haar dochter woont twee huizen verderop en heeft ook al 12 kinderen gekregen waarvan 1 dood is geboren en ook haar dochter is al zwanger van de vijfde. Wat mijn vraag dan direct is, kennen ze hier geen anticonceptie? Natuurlijk wist ik het antwoord al wel, maar toch spookte het de hele tijd door mijn hoofd….
We hebben vandaag ook de meneer van de fiets blij mogen maken. Hans bood de fiets aan en zette het zadel op de juiste hoogte. Daarna fietste de man vrolijk rond!

In de tijd dat ik weg was is onze nieuwe keukenbrigade onder leiding van Dana aan de slag gegaan met de maaltijd voor het dorp. De stichting had voor deze avond het hele dorp uitgenodigd om te komen eten. Karolin, Tessa, Ruben en Dana hebben worstjes staan bakken, aardappelpuree en koolsalade gemaakt. Gezamenlijk hebben wij deze maaltijd aangeboden. Alle kinderen en ouders zaten gulzig te eten. Ook lieten de studenten zich weer door alle aandacht afleiden. Daardoor werden de kinderen nog drukker en onfatsoenlijker. Marco liep met de oranje ballonnen naar de kantine, de kantine hebben de ballonnen niet meer gehaald. Marco werd overspoeld door alle kinderen en belande bijna in de sloot…..

Deze avond werden er nog wat beoordeling gesprekken gevoerd en was het weer druk bij mijn huisje. Toch was iedereen op tijd stil.

Een gedachte over “Woensdag 27 april 2016 – Kings Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s