28 april 2016 – Vliegende Hollander

Exact op tijd aanwezig zijn, is een positief kenmerk van deze groep. Sommigen nemen het zelf zo serieus dat ze s’ochtends uit de bocht vlogen op weg naar beneden…. Onder de blauwe plekken arriveerde Marco bij de bus.

Het zonnetje brak deze dag alweer door en van de aankomende regen was nog niks te zien. De bus vertrok met veel slaperige gezichten naar de bouwplaats. Hier aangekomen stonden er veel buitenwerkzaamheden op de planning. De betonvloer was bijna uitgehard en aan het einde van de dag konden de laatste leidingen worden aangepast.

Rens en Sybrand hebben de riolering buiten aangelegd. De grond was nog steeds erg modderig en de jongens zaten er dan ook helemaal onder.
Kevin, Allard, Jeroen en Marco zijn weer met het terras bezig gegaan, dit keer onder begeleiding van Sorin.
Ruben, beide Franken, Rowin, Youp, Wesley, Erik en Cody onder streng toe ziend oog van onze opzichter Hein, zijn bezig geweest met de laatste schuttingdelen. Voor de jongens wordt dit iedere dag weer zwaarder, en het tempo neemt daarom ook af.
Leon, Erik en Jon zijn bezig geweest met de kasten voor op de zolder. Helaas ging dit niet zonder slag of stoot. Roelof noemde het al prutswerk, en gebruikte de zin: “Prutswerk ; Slop’n e n opnieuw! “

Ruben was deze week door een bank bij de kantine gezakt en kreeg daarom ook als opdracht om de bank weer te repareren. Er was geen plank meer te vinden met de juiste lengte, en daarom opperde Ruben om dan de bank maar volledig in te korten. Hier stemde iedereen op een lacherige manier mee in en hij ging aan de slag! Achteraf was dit toch niet de bedoeling, maar creatief was het wel….

Tessa en Karolin maakten deze dag pannenkoeken voor bij de lunch. De pannenkoeken vielen erg in de smaak en de jongens wilden ze vandaag alweer eten.
Hans en Frank hebben veel telefonisch contact, dit gaat alleen altijd met een enorme omweg. Meestal word ik ingeschakeld en bel dan één van de studenten. Gisteren was dit toch anders, Frank moest en zou Hans spreken en klom hiervoor in een boom….. Helaas is hier geen foto van gemaakt, maar ik als beelddenker heb hier wel een beeld bij.
Sybrand en Rowin hebben pakketten uitgedeeld. Sybrand werd al snel weer gemist op de bouw en werd door Frank gevraagd weer zsm terug te komen.

Onze onderzoeker Frank (broer) voert dagelijks vier gesprekken met de studenten. Voor het onderzoek wat vanuit het ministerie wordt uitgevoerd, analyseert en interviewt hij de studenten. Niet alleen de inhoud van de dagboeken worden gebruikt maar, ook de gesprekken die hij voert. Voor ons vertrek heeft iedereen een gesprek gehad, tijdens ons verblijf en na afloop worden er ook weer gesprekken gevoerd.

Helaas is er deze dag wat mis gegaan met de bekisting. Sowieso wordt in Roemenië de bekisting op een andere manier gemaakt dan in Nederland. Dan heb je ook nog Roemenen die hier en daar een schroefje vergaten. Dit kregen wij helaas pas in de gaten aan het einde van de middag en toen liep er al een deel van het beton uit de bekisting. Daarom besloot Frank samen met Adi dat de Roemenen het af moesten maken. Wij hopen dat het de volgende dag er weer goed uit ziet.

De nieuwkomers zorgen iedere avond voor veel gezelligheid bij ons huisje. Om 00.15u was het in alle huisjes weer stil. Op foto’s kunnen jullie dat er weer werd geschaakt en genoten werd van de muziek van Youp.

NB: Iedere student heeft een mail ontvangen met een uitnodiging voor de ”afzwaaiavond” op 11 mei a.s. Deze is uiterraad ook bedoeld voor de ouders/verzorgers. Mochten de studenten dit vergeten door te sturen, dan kunnen jullie dit ook beschouwen als uitnodiging. Voor verder kunt u mij mailen: aj.vanveen@noorderpoort.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s