29 april 2016 – KFC

Zeer opvallend van de bijna laatste ochtend is, dat iedereen bijna nog op tijd is. Vol bewondering luister ik dan ook naar de enkeling die wat zegt, het is namelijk erg stil iedere ochtend. (zou dat van de vermoeidheid komen?)

Zoals iedere ochtend vertrok ook vandaag de bus om 08.15u. De buschauffeur die wij nu hebben is een stuk vriendelijker en behulpzamer maar spreekt nog steeds geen Engels, dat is nog steeds niet erg ideaal.

Er is vandaag een groot project afgesloten, alle betonplaten zijn er namelijk ingekomen. Hier kan het team van Frank en Hein trots op zijn. Na deze werkzaamheden had dit team de uitdaging om honderd kruiwagens met grond naar het terras te vervoeren. De honderd kruiwagens hebben zij niet gered, maar ze zijn wel erg ver gekomen.
Ruben, Kevin, Jon en Jeroen waren binnen bezig met het aansmeren van de sleuven. Roelof en Bernard waren de tegels aan het uitleggen, deze worden naar waarschijnlijkheid zaterdag gelegd.
Frank, Allard, Rens, Marco, Ruben, Sybrand, Adi en Florin hebben de buis van de riolering erin gelegd. Dit was een zeer zwaar en precies karwei. Voor Sybrand was het een smerig karwei, hij had de taak om in de loopgraaf te moeten staan. Dit kwam omdat buis die met lijm en tape aan elkaar vast zat niet mocht breken. Met ladders en veel sterke armspieren werd de buis eerst omhoog gehouden en er later voorzichtig ingelegd. Zie voor een totaal beeld alle onze foto’s. Om 12.30u was de klus eindelijk geklaard.
Erik, Youp en Leon waren weer bezig met de kasten voor op de zolder. De kasten zijn nu bijna gezaagd en dan moeten ze op zolder nog in elkaar worden gezet.

Op een dag had ik bedacht om een kip te schenken aan een gezin, natuurlijk kon ik dit niet voor mij houden en deelde het met Rens en Sybrand. Zij waren ook meteen enthousiast en wilden ook meedoen met deze actie. Op de markt van vorige week kwam ik al kippen tegen, gisteren hebben Hans en ik 2 kippen en 1 haan opgehaald.
Aangekomen op de bouwplaats konden Sybrand en Rens niet allebei weg en met hoge uitzondering mocht Rens mee.Samen met Joke, Hans, Rens en ik vertrokken we naar Horsman. Het verhaal wat ik twee dagen geleden al schreef van een grote familie: nou deze familie had vandaag de dag van hun leven… Zij zijn namelijk drie dieren rijker! Wij hebben de kippen en haan overhandigd en naar een klein bedankje zijn weer rechtsomkeert gegaan.

Tijdens de lunch werd er door Karolin en Tessa scrambled eggs geserveerd. Op lunchtafels is ook veel hagelslag, chocoladepasta en pindakaas te vinden. Al deze lunchproducten heeft Albert Heijn  geschonken.

Hans en ik zijn vandaag druk bezig geweest met het maken van filmpjes. De eerste shots die wij maakten zijn de belevenissen van de studenten, deze zijn op de afzwaaiavond te bewonderen. Al zeg ik het zelf, ze zijn erg leuk geworden!
Ook doen wij dit jaar weer mee met de Europese wedstrijd ‘’Steps to my Future’’. Dit is een wedstrijd waar Noorderpoort bij betrokken is, en vanuit Project Roemenië sturen wij één film in. In de hoofdrol van deze film is Ruben te zien, hij laat ons een dag van hem in Roemenië zien. Later deze week is de hele film te zien.

Voor Kees en Karolin is het alweer de laatste avond. Zij vertrekken namelijk vandaag weer naar huis. Kees hield tijdens het diner nog een lovende toespraak. Voor mij voelt het net alsof ze er net zijn, maar dat komt waarschijnlijk omdat iedereen het erg druk heeft. We hebben ’s avonds nog een lekker biertje gedronken en geproost op een super paar dagen! Als huisgenoten ga ik ze zeker missen, ze brachten namelijk erg veel gezelligheid met zich mee. De vermoeidheid overtrof de studenten, en ook deze nacht was het weer op tijd stil.

Een gedachte over “29 april 2016 – KFC

  1. Annemiek, wat geniet ik elke dag van jouw verhaaltjes. Het is daar nog erg arm en primitief lijkt mij. Maar een hele belevenis voor jullie allemaal.
    Dat vergeet je je hele leven niet meer.Goede reis terug en tot zaterdag.
    Groetjes Oma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s