30 april 2016 –Tegeltjes leggen!

Iedere dag schrijf ik iets over het de ochtend. Vandaag zal ik ons ochtendritueel uitleggen: om 07.15u zitten de eerste mensen al in de zaal, bang om te laat te komen…. Hans heeft altijd het woord voor het eten, hij legt ons de dag uit en verteld alle belangrijke dingen voor die dag. Ook zijn wij altijd 1 minuut stil, dit uit respect voor de gelovigen.
De bus vertrok om 08.15u weer naar de bouwplaats. Het was erg rustig in de bus, misschien kwam dit ook wel omdat Marco vandaag met Hans en mij mee was.

Omdat wij deze zaterdag niet op de bouw zijn geweest heb ik van deze dag de informatie via anderen gekregen. Na veel navraag viel het mij op dat ook deze dag weer hard is gewerkt en er veel werk is verzet. Onder leiding van Roelof, Bernhard en Sorin zijn Erik en Jeroen bezig geweest met tegels leggen. En het eerste resultaat mag er zijn; het ligt er prachtig in. Bijzonder is dat Erik nog nooit tegels had gelegd maar heeft, als een ware vakman er een prachtige vloer ingelegd!

Ook zijn de Roemenen bezig geweest met het afmaken van het terras, Tjonge, wat kunnen die mannen toch hard werken. Ook dit is een prachtig kunstwerk geworden. De timmerploeg is op zolder verder gegaan met de kisten en o.a  heeft Hein de loopgraaf dicht mogen gooien. Wel is er een soort bekisting gemaakt waar straks, onder de grond, een watertap gaat komen.
Allard en Cody hebben , samen met Joke en Frank een tijd om tafel gezeten om de infrastructuur van het buitenterrein te bespreken. Naast deze informatie gaan zij het volledige terrein intekenen wat , later op school, een opdracht gaat worden. Uiteindelijk moeten er bruikbare tekeningen uitkomen welke door een ploeg van Terra boys volgend jaar uitgevoerd moet kunnen worden.
Wel jammer dat het werk wat Jeroen en Kevin vrijdag hebben uitgevoerd, het aansmeren van de sleuven, niet is goedgekeurd. Vandaag hebben de mannen dit weer opnieuw kunnen doen. Omdat het vandaag in Roemenië officieel Pasen is hebben wij vandaag een ‘vrije dag’ . Maandag wordt dus onze laatste werkdag en er moet nog veel gebeuren.

Voor deze avond stond er gezellige avond op het programma. We zouden namelijk gaan eten bij Super MAMA. Inderdaad jullie lezen het goed: zouden. Aangekomen bij Super MAMA bleek die dicht te zijn, verder lopend in Sibiu ging alles gelijkmatig dicht. Wij hadden natuurlijk nog niet veel van dit soort taferelen meegemaakt, nou vandaag wel! 1 en 2 mei wordt in Roemenië het Orthodoxe Pasen gevierd Vandaar dat alles dicht was. Tot 20.30u hadden wij de tijd om nog ergens wat te drinken. De dagprijs ging vandaag naar een 6 tal, helaas hoorde ik daar ook bij…. Hans, Frank, Roelof, Rens, Sybrand en ik waren meer dan 5 minuten te laat. Na deze blunder vertrokken wij naar de KFC, daar aangekomen was die ook dicht. Er was nu nog maar één optie en dat was de MacDonalds. Wij hebben weer een heerlijke ‘’verantwoordelijke’’ maaltijd genuttigd. Om 22.30u kwamen we weer op de camping aan. Er werd hier en daar nog wat gedronken en om 24.30u was het stil…

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s