1 mei 2016 – Rust-Relax-Paas-Culti’ dag’

Het was weer een hele speciale dag. In Roemenië wordt namelijk Pasen dit jaar op 1 en 2 mei gevierd. Zo vierden wij gisteren ook Pasen. Hans legde ons voor het speciale Paasontbijt, het programma van de dag uit. Het ontbijt bestond uit heel veel eieren en een traditionele Roemeense lamspaté.
Na dit feestmaal gingen we samen met Frank (broer), in het kader van zijn onderzoek een paar stellingen bij langs. Dat was erg leuk, want iedereen moest zijn/haar reactie toelichten. Zo was één van de stellingen bijvoorbeeld: drink jij meer alcoholische dranken in Nederland dan in Roemenië? Het antwoord mogen jullie zelf invullen!
Nu kwam het leukste van de dag, althans voor mij! We gingen namelijk chocolade eieren zoeken… Bij sommigen werd het een heuse wedstrijd, en werd er zelfs vals gespeeld.
Marco vond al snel ons speciale ei en kreeg als beloning een biertje. De meeste eieren werden gevonden door Kevin (nou ja, eigenlijk speelde die gewoon vals!), hij kreeg ook een biertje en een paashaas.

Om 10.30u vertrokken de echte diehards, voor een wandeling. Zij hebben namelijk de Varful Magura berg beklommen, deze berg ligt op een hoogte van 1304 meter. De beide Franken, Roelof, Rens, Sybrand en Erik behoorden tot deze groep.
Na afloop vertelden zij mij dat er een heus systeem was bedacht. Er werden namelijk rode lintjes opgehangen door de eerste klimmer, zodat de laatste ook de juiste weg kon nemen. De lintjes werden steeds leuker, zie foto’s voor een beeld hiervan.
Tijdens dit avontuur kwamen ze ook een hert, eekhoorntje, varken en een spoor van een beer tegen. Natuurlijk waren we ervan op de hoogte dat er beren in Roemenië leven, maar wanneer je nog nooit met je eigen ogen hebt gezien. Is het toch wat ongeloofwaardiger…
Zij arriveerden na een tocht van 8 (!) uur weer op de camping. Helemaal uitgeteld en vol met verhalen hebben wij ze opgewacht.

De luiaards oftewel de thuisblijvers hebben gelunched op de camping en vertrokken toen naar het Astra museum. Het Astra museum is het grootste openlucht museum van Europa en bestaat uit meer dan 80 hectare. Wat zo bijzonder aan dit openlucht museum is, is dat je uit ieder deel van Roemenië bouwwerken ziet. Hans en ik gaven een korte rondleiding en hierna had de groep nog wat sparetime in het museum. Tessa had het de aflopen drie weken al vaak over de dierentuin. Deze had tijdens de rit naar de bouwplaats ook al zien liggen. Zij vertrok met kleine groep naar de dierentuin. Renend kwamen ze precies op tijd aan bij onze verzamelplaats.
Om 16.00u vertrokken wij weer naar de camping, iedereen had toen de gelegenheid om alvast op te ruimen en in te pakken. Er werd weer volop naar muziek geluisterd en een drankje genuttigd.

Om 19.00u startte onze barbecue, de diehards waren toen net gearriveerd en konden zo aanschuiven. Samen met Marco en Tessa had ik de salades voorbereid, wij hadden dus weer een zeer uitgebreide maaltijd. Het weer was erg goed en wij konden onder het afdak buiten zitten.
Na de barbecue verplaatsen we ons naar het kampvuur, wij nodigden aantal Poolse gasten uit en het was weer een zeer gezellige avond. Om 24.00u was het gelukkig toch weer stil in de huisjes…. We hebben nog maar één gezamenlijke avond voor de boeg, daar gaan we hopelijk een gezellige van maken!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s