Dinsdag 3 mei – Hello goodbye

Vanuit een zonnig Nederland schrijf ik voorlopig de laatste blog. Gisteren zijn wij allemaal weer veilig terug gekomen.
Wij vertrokken gisteren om 10.30u vanaf de camping naar het vliegveld in Sibiu, hier stonden Adi en Cristina ons op te wachten. Na een afscheid ,waarbij Adi ons nog een cadeautje gaf, en Cristina erg emotioneel was. Daarna is onze bagage ingecheckt. Hiervoor was er veel stress om geweest: Tessa dacht namelijk dat haar koffer 34kg woog, alleen keek zij naar het verkeerde wijzertje. Het bleek namelijk maar 16kg te zijn.
Marco daarin tegen, is met 33,4 kg naar Duitsland gekomen. Hoe hij dat voor elkaar kreeg vraag ik mij nog steeds af!
Alle bagage ingecheckt, nu naar de douane. De douane in Roemenië is toch iets strenger dan die in Duitsland. Nadat ik als eerste was geweest en iedereen had geïnstrueerd over wat die af moest doen en in moest leveren kon de hele groep zonder problemen door de douane. Er was maar één misser en dat was Frank B. :hij vergat zijn riem, een spijker in zijn broekzak en er was ook niets mis met zijn schoenen.
In de vertrekhal kochten velen nog wat souvenirs, drank en sigaretten. Tessa gaf ook erg makkelijk haar laatste lei’s uit. Hoewel lei’s, toen ze moest afrekenen bleken het toch euro’s te zijn. Geen 93 lei maar 93 euro. Met al haar charmes heeft ze dit kunnen wisselen. Nu maar hopen dat het geld wordt terug gestort.

Onze vlucht ging erg voorspoedig en na 2 uren landen wij in Dortmund. Alle bagage was ook goed overgekomen en wij namen afscheid van Jon. Jon gaat namelijk nog een weekje op vakantie met zijn ouders naar Duitsland. Heel veel plezier Jon!
Er was op het vliegveld nog gelegenheid om wat drinken te kopen en om 15.00u vertrokken wij naar Nederland. Na een zeer gezellige en luidruchtige busrit arriveerden wij om 17.30u in Stadskanaal. Hier stonden ouders, broers & zussen, vriendjes en vriendinnetjes iedereen op te wachten. Na een afscheid vervolgde een kleine delegatie zich naar Groningen, ook hier werd er weer afscheid genomen. Gelukkig zien we elkaar volgende week alweer….. 🙂

Zoals ik al schreef zal dit mijn laatste blog zijn. Met veel plezier heb ik jullie iedere dag op de hoogte weten te houden. Ik zou graag de hele groep willen bedanken voor de gezelligheid, goede gesprekken en behulpzaamheid! Maar zonder onze fantastische projectleiders en de drie ROS ’s zal dit project nooit kunnen bestaan. Dank voor al jullie inzet en vertrouwen!
Voor mij in het bijzonder Hans die het met mij drie weken vol heeft weten te houden! Iedere dag blog schrijven, boodschappen doen en onze planningen ga ik zeker missen….

Tot de 11e mei  op onze ‘afzwaaiavond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s