8 maart 2017 : “Vom începe din nou !” ( We gaan weer van start! )

Sinds september 2016 zijn wij alweer bezig geweest met de voorbereiding van onze 4e trip naar Tichendael in Roemenië: goedkeuring krijgen vanuit Eramus +, inzamelen geld bij diverse partijen, voorlichting en presentaties geven op de Noorderpoort locaties Pop Dijkemaweg Groningen en Stadskanaal, bij het Alfa-College in Groningen en Terra MBO in Meppel en Groningen. Uiteindelijk is het ons weer gelukt een fantastisch team specialisten samen te stellen vanuit deze 3 onderwijsinstellingen.

Op 8 maart j.l. hadden wij de eerste bijeenkomst waarin de deelnemers kennis met elkaar, en de begeleiding, konden maken. Zij kregen uiteraard een flinke dosis informatie over de reis, de werkzaamheden en hun onderkomen. Maar ook kregen zij een boeiend verhaal te horen van Joke Mulder, de Voorzitter van de Stichting ‘Actie Roemenië’ over het wel en wee in Roemenië.
Daarnaast werd de maat gemeten omdat iedereen een ‘werk bodywarmer’ krijgt die erg bruikbaar is in Roemenië.

Natuurlijk heeft niet iedereen de informatie kunnen onthouden en ook zullen er nog voldoende vragen vanuit huis zijn gekomen. Momenteel werken wij nog aan een actueel informatieboekje waar alle antwoorden, instructies, regels en adviezen staan. Dit boekje wordt op woensdag 12 april aan de studenten en familie overhandigd.

Vanaf heden zal deze blog gevuld worden door mij: Lorenzo Boekholt. Ik ben student Marketing & Communicatie , niveau 4 bij het Noorderpoort en mag het stokje overnemen van Annemiek van Veen die de afgelopen 2 jaar op een uitstekende manier jullie van de nodige informatie heeft voorzien. Een 3e x was, na de start met haar HBO studie, niet meer te combineren. Gelukkig voor mij om dan ook deze dankbare taak van haar over te nemen.
De komende weken, met als hoogtepunt de werkelijke trip naar Tichendael, zal ik aan de zijde en onder de vleugels van Hans Buissink jullie en andere belangstellenden op de hoogte houden van de avonturen !

Het spreekt voor zich dat wij de lezers vanaf nu, zo veel en vaak mogelijk van de actualiteit op de hoogte zullen houden!DSCF6337

Een gedachte over “8 maart 2017 : “Vom începe din nou !” ( We gaan weer van start! )

  1. Ik heb bewondering voor jullie werk. Ik weet wat het inhoudt, omdat ik met een kerkelijke vereniging uit Huizen (Gooi) ook heb meegewerkt in Alesd jaren geleden en dat was een mooie tijd. Ga zo door. Fantastisch!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s