1 mei: “Dag van de arbeid?”

2.45 uur: het is zondagnacht en koud. We hebben ons verzameld op de parkeerplaats bij Kardinge. Kleumende ouders maar opgewonden deelnemers. En……..iedereen op tijd! Laatste check van mij of iedereen een ID/paspoort heeft meegenomen. Je weet maar nooit. Als tussenstop nog even  Stadskanaal aangedaan, daar stonden alleen Frans en Mark. De rest vond het schijnbaar leuker of makkelijker om in Groningen op te stappen?!

De busreis verliep (te)voorspoedig. Het was namelijk 1 mei en iedereen in Duitsland vrij. Weinig verkeer op de weg en wij een uur te vroeg. Dit uur hadden we achteraf hard nodig; het inchecken verliep erg traag maar ook de koffer van Manouschka wilde niet sluiten en Bernard moest bagage bijbetalen. Uiteindelijk toch iedereen op tijd in het vliegtuig. Voor velen toch wel erg spannend als je weet dat 60% nog nooit gevlogen had. Ook hier zijn we goed doorheen gekomen en werd er bij de landing driftig geklapt! Om 12.15 uur lokale tijd ( het is daar één uur later ) stonden wij in de bagage hal en werden wij verwelkomt door Joke, Trieneke en Adi. Uiteraard stond onze bus er ook. En wie is weer onze chauffeur? Voor de ex deelnemers: het is Claudio, onze BBQ specialist! Leuk hoor.

We zijn eerst naar de camping gereden waar een ieder zijn plek in het toegewezen huisje mocht inrichten. Hierna zijn wij met de bus naar Sibiu gereden om voor onszelf wat boodschappen bij Kaufland te kunnen doen. Ook hebben wij, met kundige instructie van Frank, kunnen pinnen in een dorpje waarvan men wist dat de commissie hier laag was / is. We blijven natuurlijk wel Nederlanders, hè?!

Hierna eindelijk naar Tichindeal. We hebben de bouw bekeken en we zijn naar de “Gipsyhill” geweest. Het meest armoedige deel van dit dorp. Hans heeft het eea verteld over de armoede en de bewoners en wij mochten brood en snoep voor de kinderen uitdelen. Een ieder was diep onder de indruk en heeft nu zeker de motivatie om met het Huiswerkverblijf door te gaan!

De avond werd afgesloten met een heerlijk diner in het Gasthof waar wij iedere dag ook zullen ontbijten. Op advies van de leiding ging iedereen vroeg slapen. Om 23.30 uur was het dan ook muisstil!

Vanuit een warm Roemenië een gezellige groet!

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

3 gedachten over “1 mei: “Dag van de arbeid?”

  1. Top jongens (en meiden), ik hoop dat jullie een fijne, gezellige, leerzame en productieve 3 weken gaan beleven in Roemenië. 👍🏻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s