2 mei: “Start op z’n Roemeens !”

Voor de meesten de eerste keer wakker worden in Roemenië. En iedereen op tijd aan het ontbijt ! Voor iedereen natuurlijk wennen om met 4-5 personen te moeten douchen en haasten om op tijd te zijn. Maar in het huisje van Tim hebben ze dat goed opgelost; iedereen om 6.00 uur op. Top!

Hans houdt iedere ochtend zijn ‘ preek’  en nam het dagprogramma door. Gisteravond zijn er ploegen samengesteld die deze dag samen zouden gaan werken.

Maar ja, we werken nu in Roemenië en dan ook op z’n Roemeens: alles ging anders dan gepland. Er moest namelijk eerst nog erg veel voorbereid worden; uitzoeken gereedschap, instructie werkzaamheden en vooral ook veel opzoeken wat kwijt was. Omdat we bijvoorbeeld ook de koffieketel kwijt waren hadden we deze ochtend geen koffie wat voor een aantal cafeïne verslaafden wel een straf was!

Ikzelf zit iedere ochtend met Hans bij McDonalds om deze blog te schrijven en daarna boodschappen te doen bij Kaufland. We hadden nogal een grote lijst en moesten, net zoals onze collega’s op de bouw, veel opzoeken in de winkel. Niet iedere winkelmedewerker spreekt Engels en ons Roemeens is ook nog niet erg verstaanbaar. Zo kwamen wij er achter dat wij in plaats van 6 grote potten boter , 6 potten met crème fraîche hadden meegenomen. Zo wie zo liep de catering nog niet zoals gepland: bestek was niet te vinden en wij moesten het uiteindelijk met 12 messen doen voor 32 personen. Daarnaast hebben we de volledige botervoorraad ( 3 kuipjes!) in het lokale winkeltje opgekocht en was er veel te veel brood besteld. De koffieketel is nog steeds zoek en hebben we erg moeten improviseren om iets wat op koffie lijkt , te creëren…… Onze Manouschka, met als steun en toeverlaat Hidde, hebben zich goed staande weten te houden! En oh ja, het gasstel was ook stuk maar onze Jon probeert deze weer te herstellen.

Op de bouw zijn er nu de eerste meters gemaakt en is er hard gewerkt: muren zijn voorbereid op de aan te brengen isolatie ,  een volledige deurpost moest uitgehakt worden voor de te plaatsen voordeur, gaten zagen voor te plaatsen van ramen en nog veel meer voorbereidende werkzaamheden. Frank heeft met Ferdy en Nick de gereedschap container weer op orde gebracht.We hebben met het oog op de regen die gaat komen, al preventief de tenten opgezet om dan ook buiten door te kunnen werken. Dat zal wel moeten want er is een hoop te doen.

Aan het eind van de dag was er nog een bouwvergadering waar de werkvoorbereiders en leiding bij aanwezig was. Zij kwamen allemaal tot de conclusie dat er goed was gewerkt!

Hierna zijn wij naar een restaurant in Sibiu gegaan waar wij lekker hebben gegeten en iedereen op de camping nog even kon relaxen.

Vanuit een snikheet Roemenië een warme groet!

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

2 gedachten over “2 mei: “Start op z’n Roemeens !”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s