3 mei: “Indrukwekkende dag”

Op deze ochtend leek het er op dat voor het eerst de “ dagprijs”  uitgereikt zou worden. Dit is namelijk een traditionele prijs voor degene die te laat aan het ontbijt aanschuift. Zonder direct namen te noemen zijn er toch nu 2 genomineerd : S.G en N.I. De prijs is weliswaar nog niet uitgereikt maar het was wel even spannend!

Hans heeft nogmaals aangedrongen om de tijden goed in de gaten te houden omdat het anders tot onnodig tijdverlies gaat leiden. De bus moet echt om 8.15 uur vertrekken omdat naast de reis van 3 kwartier en de nodige opstart er pas om 9.30 uur met de bouw kan worden gestart. Een optie zou kunnen zijn om een uur eerder te gaan ontbijten. Of dat voor iedereen een fijne tijd is……………??

Op de bouw gaat het niet zo voorspoedig als de projectmanager en onze Frank, Gerry en Johan gehoopt hadden. Met name de voorbereiding van de aan te brengen isolatie valt erg tegen; de muren zijn erg scheef en er moet veel uitgevoerd worden om de profielen er recht en goed op te krijgen. Nu heb ik daar niet veel verstand van maar ik hoop dat lezer het een beetje begrijpt. Wel voortvarend ging het met het plaatsen van de ramen in het huisje. Frans, Melvin, Bryce en Remon hebben de afgelopen dagen dit prima voor elkaar kunnen krijgen. Voordat de dakgoten geplaatst kunnen worden moeten er eerst nog iets van schrootjes aangebracht worden die ook eerst geverfd moeten worden. De afgelopen 2 dagen zijn Lisa en Nick daar druk mee geweest. Wij hopen morgen meer meters te hebben gemaakt. De werkvoorbereiders en leiding waren tijdens het bouwoverleg erg tevreden over de inzet. Dit is niet het enige wat je indrukwekkend zou kunnen noemen:

We hebben namelijk ook een begrafenis ceremonie in het dorp meegemaakt. Er was een jonge jongen van de Gipsy hill verongelukt en werd met veel ceremonie begraven. Deze begraafplaats ligt tegenover onze bouwplaats en er werd ons gevraagd even stil te zijn. Begrijpelijk. We hebben echter, puur uit respect, een lijn langs de weg gevormd. De processie werd vooraf gegaan door lokale kinderen die een soort bloemstukken droegen. Ook wij hadden , namens de scholen, een dergelijke krans gekocht en Hans heeft deze namens ons allen aan de familie overhandigd. Omdat de bewoners het Christelijk Orthodox geloof aanhangen liepen er geestelijken mee en uiteraard familie en bewoners. Wat voor veel van onze studenten indrukwekkend en emotioneel was, was de open kist en ook de zwaar geëmotioneerde familie.

En ja, dan wordt er weer gewoon gewerkt. Wel hebben ’s avonds nog een paar studenten gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de leiding hier over te praten.

Na het bouwen zijn wij met de bus naar het centrum van Sibiu gereden en hebben wij gegeten bij SuperMamma. Een soort fastfood maar véél lekkerder. Daarna hadden wij 2 uur de tijd om de stad te ontdekken. In plaats van mooie gebouwen te bekijken gingen er een aantal naar het lokale casino. Ik ben in de veronderstelling dat je een jasje en dasje aan moet maar onze kerels liepen dus nog gewoon in hun bouwkleding en werden toch toegelaten……………

Na een indrukwekkende dag waren we om 22.00 uur thuis.

Vanuit een broeierig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

3 gedachten over “3 mei: “Indrukwekkende dag”

  1. Fijn dat de groep Roemeniëgangers middels een blog en een vlog te volgen zijn 👍🏻
    Deze thuisblijver leest ze met veel interesse
    Groetjes uit het koude, af en toe regenachtige Bourtange

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s