4 mei: “Gedenkwaardig”

De dag begon weer broeierig en wonderbaarlijk is nog steeds iedereen op tijd bij het ontbijt. Iedereen lekker ontspannen in een relaxte sfeer. Voor Johan was het z’n laatste ontbijt omdat hij morgen ons gaat verlaten en wordt ‘ omgeruild’ voor een andere docent.

Hans nam met ons het dagprogramma door en vertelde dat wij, na het diner eerst naar de Militaire begraafplaats zouden gaan om daar om 20.00 uur, net als in Nederland, stil te staan bij de burgers en militairen die zijn omgekomen tijdens de 2e Wereldoorlog. Daarna zouden wij nog naar Kaufland gaan om boodschapjes voor ons zelf te kunnen kopen. Ook werd gevraagd regenkleding mee te nemen i.v.m. de verwachte regen.

Omdat wij morgen de docenten moeten omruilen hebben wij dus voor 2 dagen boodschappen moeten doen. Daarnaast hadden wij een lijst mee voor de bouwmarkt Dedeman. Hier hebben wij de afgelopen jaren steeds onze spullen gekocht omdat Hans daar een kortingsdeal heeft kunnen afsluiten. Waar ik wel verbaasd over ben is het omslachtige administratieve systeem die deze bouwmarkt hanteert: eerst alles op de afdeling scannen, noteren op een formulier, invoeren in een pc, bon uitdraaien, naar de kassa, deze bon invoeren, alle artikelen één voor één scannen en kassabon uitdraaien…………

Doordat dit allemaal erg lang duurde hebben wij de lunch een half uur moeten uitstellen; wij hadden immers het beleg etc. bij ons.

Op de bouw blijft het tobben met het aanbrengen van de isolatie. Niek is samen met Jon en de Roemenen hier erg druk mee. Een ploeg met Gerry en Tim is bezig met verstevigingen op de muren aan te brengen en Frans, Bryce, Remon en Melvin zijn druk met het aanbrengen van ramen. Mark is het binnenwerk aan het schilderen terwijl Lisa en Min Jae het buitenhout aan het beitsen zijn. Dit wordt weer op en onder het dak aangebracht door Shahir en Nick. Onze Dannick is erg druk met het aanleggen van een “rollator pad’ voor Trieneke. Kortom velen zijn goed bezig én druk!

Er ontstond een probleem met de waterput waar wij, via een pomp water kunnen krijgen voor bijvoorbeeld de afwas. Het een en ander was nogal Roemeens aangelegd en dus ook niet bijzonder dat het kapot was gegaan. Gelukkig hebben Danny, Jon en Klaas dit kunnen repareren waarbij zij assistentie kregen van Manouschka. Naast haar Kokkin kwaliteiten beschikt zij toch ook over technische kennis. Typisch; “een goede meid is op haar toekomst voorbereid !” Klaas kan daarnaast nu ook thuis vertellen dat hij “in de put heeft gezeten”. Klasse werk hoor!

Nu hadden wij voor deze dag een strakke planning gemaakt maar zoals een waterput het kan begeven, zo begaf dus ook onze bus het! V-snaar of zo iets. Gelukkig werd er een andere bus gebeld en….veel later konden we pas aan het diner beginnen. Vooraf aan het diner bedankte Hans Johan voor zijn inzet en ondersteuning en Johan kreeg een warm applaus! Dat betekende wel dat de herdenkingsdienst op het Kerkhof kwam te vervallen en wij daarna door zijn gereden naar Kaufland.

De avond werd afgesloten met een spectaculair onweer; veel flitsen en harde knallen tussen de bergen.

Vanuit een regenachtig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s