5 mei: “Bevrijdend”

Voor Nederland een vrije- en feestdag, voor Roemenië een gewone werkdag. Zij waren immers op 1 mei allemaal al vrij. Ook wij moesten weer gewoon aan de bak. Voor Hans begon de dag vroeg: om 5.30 uur heeft hij Johan naar het vliegveld gebracht. Johan had namelijk zijn  ‘tour of duty ‘erop zitten.

Hans was op tijd terug voor het ontbijt en kon het dagprogramma doornemen. Ook werd gevraagd om regenkleding mee te nemen en zich warmer te gaan kleden. Er zaten namelijk nog steeds boys bij in korte broek en t-shirt…….

Vanaf deze dag wordt er steeds met een plan A en plan B rekening gehouden. A= buiten werken en B= binnenwerken. Voor de komende dagen wordt er namelijk veel regen verwacht en de temperaturen dalen van 25+ naar 10+. Naast preventief regenkleding mee te nemen gaan Hans en ik weer langs de apotheek om alvast ook de nodige herstel medicijnen in te slaan; strepsils, paracetamol en smarties. Daarnaast hebben wij ook al te maken met de nodige wondjes, schaafplekken en blaren. Maar ook met een verstuikte enkel van Manouschka. Gelukkig hebben Frank en Gerry enige EHBO kennis en hebben wij een enorme verbandkoffer zodat enige para-medische ondersteuning goed uitkomt!

Op de bouw gaat het nu voortvarend: ze hebben nu de juiste werkwijze gevonden om de isolatie aan te brengen en ook de plaatsing van de ramen schiet nu op. Het huisje voor de toekomstige begeleiding is nu zover klaar dat daar al de dames van St. Actie Roemenië kunnen slapen. De enige tegenvaller was dat de aangebrachte dakgoot- en onderzijde dak schroten op een verkeerde manier waren geverfd én aangebracht. Dat had te maken met de uitleg en instructie van Adi en Sorin. Tja, : welkom in Roemenië!

Ikzelf heb met Hans de blog etc in elkaar gezet en aan jullie verstuurd. Boodschappen voor de lunch hadden wij gisteren al gedaan zodat wij alleen nog langs de apotheek hoefden. Daarna hebben wij Gerrit opgehaald van het vliegveld. Na met hem elders te hebben gelunchd zijn wij eerst naar de camping geweest om Gerrit te laten inkwartieren. Pas rond 16.00 uur kwamen wij aan op de bouw waar ik de foto’s voor deze dag heb gemaakt en Hans Gerrit heeft rondgeleid.

Na het avondeten is de bus met 8 stoere boys, waaronder ikzelf ook,  naar Sibiu gereden om ons bij een Fitness af te zetten. Lekker ontspannen getraind (maar wel kort) hebben wij de avond afgesloten.

Vanuit een fris en regenachtig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Een gedachte over “5 mei: “Bevrijdend”

  1. mijne heren en dames veel respect en succes verder . mooie foto’s trouwens .
    Graag wel een persoonlijke groet aan Nico en Melvin natuurlijk.
    groetjes Frans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s