6 mei: “Bier halen !“

Het ontbijt verloopt nog steeds zeer gladjes; een ieder is op tijd aanwezig. Dat Frans vanmorgen nét iets later kwam werd met een applaus opgelost en de dagprijs werd ingetrokken. Het dagprogramma werd met de mannen ( uiteraard ook onze ladies Lisa en Manouschka) doorgenomen met de hoop dat deze dag nog even droog zou verlopen. Daarom moesten wij ons gaan focussen op al het buitenwerk. Dat is vandaag ook weer goed gelukt; het gebouw neemt al aardig “witte vormen” aan. Dit is namelijk het piepschuim wat er eerst tegenaan wordt geplakt. Hier overheen komt dan weer de stuclaag. Danny heeft er vandaag voor gezorgd dat in het huisje van de dames ook de elektriciteit  is aangesloten. De ploeg van Frans is bijna klaar met het plaatsen van de ramen in de 2 gebouwen. Wat nog wel tegen zit is het aanbrengen van de ‘dak-schroten’, vandaag moesten deze voor de 3e keer (!) er weer af……….begrijpelijk dat de frustratie bij Shahir, Min Jae en Nick erg hoog is. De enige die dit werk heel leuk vindt is Lisa. Zij heeft de hele dag staan timmeren. Aan het einde van de dag heeft Frank, samen met Mark en Gerrit de vloer in het grote gebouw voorbereid om gevoegd te worden. Een hele klus !

En ja, dan vragen jullie je af waar de titel op slaat ?! Ik heb in mijn presentatie tijdens de voorbereiding al gezegd dat Hans vindt dat ik deze uitspraak moet doen. Er wordt namelijk dagelijks de vraag gesteld ; en, wat doe jij dan de hele dag ? Antwoord; Bier halen voor Hans ! Jullie zullen begrijpen dat er werk met de handen wordt verricht maar Hans moet het vooral met de mond doen en ik……………met de pen en de camera. Dat wordt natuurlijk niet altijd door onze bouwers zo begrepen. Maar , al met al, draaien wij meer uren op een dag de meesten van ons.

Blog, opnames, schrijven, editen, plaatsen, corrigeren etc. Allemaal om de blog van tekst, foto en film te voorzien. Boodschappen bij Supermarkt, apotheek en bouwmarkt. Ondersteuning met de catering. Actiefoto’s maken, interviews voor de grote film, korte impressie filmpjes etc, etc, etc.

In de fotocollage zien jullie een aantal foto’s van mijn leven in Roemenië en heb ik een kort filmpje gemaakt met wat sfeerbeelden uit het dorpje. En eh……..ik moet nu afsluiten; ik moet bier halen voor Hans!

Vanuit een (vandaag) toch nog zonnig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s