7 mei: “Multi Culti Relax dag!“

In principe is het streven om op zondagen vrij te zijn en niets te doen. Dat betekende dat er een combinatie gemaakt zou worden tussen een beetje cultuur snuiven en lekker relaxen.

Wij hoefden pas om 9.30 uur te ontbijten wat voor velen betekende dat zij eindelijk uit konden slapen. Heeeerlijk!

Na het ontbijt was er de gelegenheid, voor die gene die dat wilden, om naar een Christelijk Orthodoxe dienst te kunnen in de plaatselijke kerk. De leiding is uiteindelijk samen met een 5-tal studenten heen geweest. Een andere groep is gaan wandelen naar een lokale attractie: De kikkerrots. Dit is, in de directe nabijheid van een beekje, een uit stekende rots die ( met enige fantasie)  op een kikkerkop lijkt. Omdat wij laat hadden ontbeten hadden wij in ons Gasthof een lichte lunch. Dit was huisgemaakte, goed gevulde groentesoep met brood.

Na deze lunch zijn wij allemaal naar een andere culturele attractie gegaan nl. De “Bergkirche Michelsberg“  in ons dorpje Cisnadinoara. De streek waar wij verblijven kende een grote Duitse gemeenschap en veel Roemeense steden en Dorpen hebben dan ook een dubbele naam.  Om de kerk te bereiken moet je wel een enorme klim maken maar eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht. Deze van oorsprong Kerkheuvel had in beide Wereld Oorlogen ook een strategische functie en er is met name in de 1e WO hevig om gevochten. In de kerk zijn ook veel grafstenen van omgekomen Duitsers te zien. Ondanks dat er regen werd voorspeld was het nog lekker zonnig en kon ik leuke groepsfoto’s maken. Melvin had zijn lucky day: er werd namelijk een model gefotografeerd (mooie meid!) en terwijl iedereen op afstand zich stond te verlekkeren stapte Melvin hier gewoon op af en vroeg of hij met haar op de foto mocht………en het resultaat mag er zijn!

Hierna zijn wij met de bus naar Sibiu gegaan om ook hier te kunnen genieten van de prachtige gebouwen en kerken. Een aantal van ons heeft ook de lokale ‘Martinitoren’  beklommen wat, net als in Groningen, een prachtig uitzicht geeft. Uiteraard werden de terrassen weer veelvuldig bezocht en ook zijn een paar boys naar het casino geweest. Ook nu weer had Melvin geluk. Samen met Frans hadden zij allebei een aardige winst behaald!

De dag werd afgesloten met een Super Diner bij SuperMamma. Terug op de camping zijn er nog een aantal bij de vuurplaats een kampvuur gaan aanleggen. Toen het rond 23.00 uur ging regenen zijn de meesten naar bed gegaan. De opmaak voor een nieuwe week………….

Vanuit een broeierig en regenachtig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s