8 mei: “Hollands weer in een Roemeense verpakking!“

Zoals al werd voorspeld was het de nacht ervoor al flink aan het regenen. Julie hebben al kunnen zien dat wij in onze huisjes op een berg zitten en het ontbijt beneden plaats vindt. Ondanks dat er een soort grindpad is aangelegd is het wel een enorm geglibber. Daarnaast wordt ook iedereen verzocht zijn schoenen goed schoon te maken. Roemenië kent stevige klei die erg goed aan schoenen blijft zitten!

Iedereen was weer op tijd en er werd wel gezegd voldoende regenbescherming mee te nemen. Bij de bouw aangekomen was het eveneens merkbaar dat het geregend had en het nog steeds deed: overal dikke klei en modder. Natuurlijk moest er sterk geïmproviseerd worden omdat in zowel het grote- als het kleine huisje de tegelvloer al is gelegd. Is dan wel afgedekt maar vertel een bouwvakker dat hij voorzichtig moet zijn……….

Er werden nu andere ploegen samengesteld die voornamelijk binnen aan de gang gingen. Om ook buiten met de isolatie door te kunnen is het grote verblijf deels ‘ ingepakt’. Het gaf onze Nederlandse boys de nodige bescherming. De Roemenen gaan daar anders mee om; gewoon doorwerken, wel of geen regen. Ondanks het weer zijn er wel de nodige vorderingen gemaakt. Zo is al deels de regenpijp op het kleine huisje gemonteerd. Gelukkig dat Gerrit deze week is ingevlogen; hij is zeer kundig op veel gebieden en geeft de teams ook de nodige support. In het kleine huisje is nu elektra en de (hout) kachel aangesloten en is er al begonnen met de inrichting van beneden. Met name Danny heeft hiervoor gezorgd. Op de zolder zijn ze nu aan het isoleren. Joke en Trieneke worden fantastisch geassisteerd door Bernard, een vrijwilliger van de Stichting die ook al jaren meedoet! In het grote gebouw werd verder gewerkt aan de afbouw van m.n. de plafonds. De ramen zijn nu praktisch klaar. Het team van Frans heeft goed werk geleverd. Onder aanvoering van Gerry is men verder gegaan met het Isoleren en is ook Team Tim gestart met  buitenom isoleren. Tenminste; als het even droog was of onder plastic kon.

Voor mijzelf was het een bizarre dag: ik heb nl. een Roemeense tante die al een aantal jaren in Nederland woont maar dus familie in deze omgeving heeft. Via de blog kon zij achterhalen dat ik iedere dag in  Mac. Donalds aan het werk ben. En wat gebeurde er: Tante Carmen stond vanochtend voor mij! Ik heb ’s middags vrij gekregen en ben gezellig wezen eten. Mochten de foto’s tegenvallen: Hans had de eer deze te maken………….En helaas ook geen filmpje. Excuus voor de trouwe lezer!

Eigenlijk zou de groep direct vanaf de bouwplaats gaan eten in Sibiu maar omdat een aantal doorweekt waren zijn ze eerst naar de camping geweest om te douchen etc. Dat hele dagen buiten werken samen met veel energie verstoken zijn uitwerking heeft: de meesten liggen gewoon lekker te snurken in de bus!

Na het diner zijn ze nog naar de shopping mall geweest. Niet alleen voor boodschappen maar ook wilde men nog andere spulletjes aanschaffen. Om 22. 00 uur waren wij terug op de camping en hebben de werkvoorbereiders nog vergaderd. Zij moesten namelijk de tussentijdse beoordeling bij de leiding aanleveren. Komende woensdag en donderdag wordt iedereen tussentijds beoordeeld. Voor sommigen best spannend denk ik?!

En morgen; weer regen? Ook spannend. Vanuit een fris en regenachtig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s