9 mei: “de 9e dag!“

Alweer 9 dagen van huis: time flies! Morgen zijn we dus al over de helft heen. Deze dag startte weer zoals we ondertussen gewend zijn; iedereen op tijd. Alleen Claudio, de chauffeur, liet het afweten. Niet zo gek hoor; donerdag wordt hij vervangen door een verse en ik kan mij voorstellen dat de ploeg hem wel gaat missen. Gewoon een aardige vent, goede chauffeur en heeft met name ook Manouschka veel geholpen. Hans wil overmorgen even stil staan bij zijn vertrek.

De weersverwachting kwam gelukkig niet helemaal uit. De verwachte regen overdag kwam pas in de namiddag los en natuurlijk heeft de ploeg zich goed voorbereid zoals jullie gisteren ook al konden lezen. Omdat het niet boven de 11o-12o uitkomt is iedereen toch erg blij met z’n bodywarmer . Maar we hebben ontdekt dat wij ook een “ ice man”  in ons midden hebben: Ferdy! Wat blijkt ; toen wij aankwamen en vooral de eerste dagen was het behaaglijk warm. Sterker nog, het was zelfs heet. Logisch dat een ieder in korte broek en t-shirt rondliep. Zo ook dus Ferdy. Maar na bijna 30o liep de temperatuur terug naar 10o. En wat schetste mijn verbazing: Ferdy liep nog steeds in dezelfde T-shirt en korte broek! Maar…………….ook vandaag nog steeds. Heb jij het ook koud vroeg ik hem. Nee hoor! De ultieme test komt mogelijk komende donderdag. We gaan dan de bergen in, daar is het 3o en er ligt nog volop sneeuw. Traditioneel wordt er dan ook een “ sneeuwfoto”  genomen. Hoe die er uit ziet zien jullie vrijdag wel. En hoe Ferdy daar bij liep , lezen jullie dan ook!

De foto’s vandaag kunnen van een wat mindere kwaliteit zijn omdat mijn lens het heeft begeven, Ben ik er 1 dag niet en gebeurt dit. We hopen morgen een vervangende lens te hebben en door kunnen met bijvoorbeeld filmpjes want ook vandaag moeten wij deze jullie onthouden.

De bouw vordert gestaag. Vandaag veel isolatie binnen en buiten kunnen aanbrengen en er is zelfs al gestukt. Alleen het aanbrengen van de dak schroten loopt niet als gepland en de projectleiding is er niet over tevreden. Er zal weer een deel eraf moeten en we hebben hiervoor een nieuwe bouwploeg samengesteld. Jammer van de tijd en materiaal.

Gelukkig hebben wij tot het eind van de middag kunnen doorwerken en zijn we na het bouwoverleg vertrokken. Om 18.30 uur hadden wij weer een lekker diner in ons restaurant in Sibiu.

Vanuit een iets warmer wordend Roemenië weer een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s