10 mei : “Hoog en Droog!“

De titel zegt het al: vandaag hadden we eindelijk weer een volledig droge dag. Weliswaar nog fris (11o) maar wel met een waterig zonnetje. En hoog; we hebben met zowel het buitenom isoleren en met het stukwerk het ‘ hoogste punt ‘  bereikt. Als niet-bouwvakker dacht ik dat je dan ook ‘ pannebier’  mocht / kon drinken maar dat is uitsluitend als het dak klaar is en het hoogste punt heeft bereikt…….jammer dus!

Hans heeft vanmorgen bij het ontbijt nogmaals benadrukt spaarzaam met de energie om te gaan en, met complimenten, gezegd trots te zijn dat bijna iedereen al voor 00.00 uur lag te slapen! Voor het vierde jaar is dit redelijk uitzonderlijk.

Ik was vanmorgen al vroeg op kantoor ( de Mac. Donalds in Sibiu dus) omdat wij de blog snel moesten klaar maken en boodschappen doen. Dat had te maken met de drukke dag die ons te wachten stond. We hebben natuurlijk 2 dagen goeie foto’s en filmpjes gemist en konden geen interviews maken vanwege de kapotte lens. Vandaag hebben wij de lens van Adi mogen lenen en waren dus weer volop in bedrijf! Ik heb veel actie filmpjes kunnen maken en o.a. Gerrit kunnen interviewen/filmen. Dit omdat vandaag zijn laatste dag op de bouw was. Morgen hebben we namelijk een cultureel uitstapje en vrijdag gaat hij alweer terug. Ook stond er een groepsfoto op de planning. Dat moest wel vandaag omdat mogelijk morgen al de steiger aan de zijkant weggaat en wij dan een mooi ‘platform’ voor de foto zouden missen. Hans had gisteren al aangegeven de bodywarmer mee te nemen en dit vanmorgen nogmaals herhaald. Ook een aantal malen gezegd hoe laat een ieder zich zou moeten verzamelen. Maar ja, mannen/ studenten hè ?! Waren er toch een aantal later en……….was er ook een z’n bodywarmer kwijt! De foto is wel genomen en zelfs nog redelijk gelukt. Er is er altijd wel weer een die er ‘anders’ op wil; hè Danny?!

Helaas staat niet iedereen er op. Reden: de ziekenboeg begint vol te lopen. De afgelopen dagen zijn Hans en ik bijna dagelijks bij de Apotheek. Dit om de verband/medicijndoos op de camping en de bouw te vullen: pijnstillers, ontstekingsremmers, strepsils, ibuprofen, paracetamol, zalfjes, pleister, blarenpleisters, Betadine………….Gelukkig hebben Gerry en Frank EHBO en is Joke verpleegster. Hans zegt dat hij onder Dienst ZHKH heeft gehad ( Zelf Hulp Kameraden Hulp) maar daar heeft men weinig vertrouwen in. Hij heeft gelukkig andere kwaliteiten.

Min Jae hebben wij gisteren vroeg naar bed gebracht en is thuis gebleven. Met voldoende eten en drinken én de nodige telefoonnummers moest hij uitzieken. Ook heeft Hans halverwege de dag Lisa naar de camping gebracht. Voelde zich ook zwak en misselijk en is ook onder de wol gegaan.

Op de bouw gaat het nu heel hard: de isolatie buitenom is bijna klaar, het stukwerk vordert gestaag, de plafonds in het hoofdgebouw zitten er op de begane grond grotendeels in. Ook zijn de verschillende specialistische teams van samenstelling gewijzigd. Dat vonden de meesten best leuk. Zelfs Manouschka en Hidde worden nu op hun rustige momenten, ook ingezet op de bouw.

We hebben een lekker diner in het Gasthof gehad. De Moeder van de eigenaresse maakt altijd eigen gemaakte soep, dit keer rijk gevulde kippensoep. Daarnaast salade met gebakken aardappelen en een stuk kip uit de oven. En met een biertje erbij………….heerlijk!

Frank, Gerry, Gerrit en Hans zijn deze avond begonnen met de ‘tussentijdse beoordelingen’. Iedereen loopt natuurlijk wel stage en daar hoort ook een beoordeling bij. Volgende week krijgen wij allemaal een eindcijfer die ook op ons certificaat komt te staan. Voor een aantal was dit best spannend.

Morgenvroeg lekker relaxed ontbijten en gaan we de bergen in. Dat lezen en zien jullie morgen.

Vanuit een fris en een beetje zonnig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s