11 mei : “IJsvrij!”

Één van de hoogtepunten van onze trip is het uitstapje naar de Bergen. Maar om deze te laten slagen is het wel een voorwaarde dat het boven mooi weer moet zijn. Kijkend naar de weersverwachtingen zou deze dag de enige zijn dat wij zon en uitzicht zouden hebben. Dat was dan ook de reden dat wij deze werkdag hebben omgeruild met komende zondag om niet te veel tijdverlies te lijden.

Voor 2 personen zou dit de laatste werkdag worden: onze Gerrit gaat ons morgen verlaten en ook de geliefde chauffeur Claudio gaat vervangen worden. Dit is iedere trip hetzelfde; halverwege worden chauffeurs gewisseld. Zij worden nl. wel “all inclusief” door ons ingehuurd.

Nu was het de bedoeling dat deze wissel om 10.00 uur zou plaats vinden. We hebben echter met Roemenen te maken en Dan, de nieuwe chauffeur, kwam pas om………..11.30 uur! Je zult begrijpen dat dit voor Hans, die nogal vasthoud aan tijden, een kwelling was!? Voor de groep begon deze dag dus zeer relaxed: pas om 9.00 uur ontbijt en vertrek 11.30 ! Ze hebben lekker in het zonnetje gezeten en wat gevoetbald.

Tegen half 2 kwamen wij bij de vertrekhal van de kabelbaan aan. Voor velen erg spannend want met 14 man in een wiebelende cabine is niet leuk als je hoogtevrees hebt. Maar we zijn allemaal goed aangekomen. Voordat we de sneeuw in mochten hebben we eerst een goed gevulde soep met brood gegeten en getoost op de geweldige samenwerking. Daarna was er tijd voor ‘ijspret’ : sneeuwballen gooien, sneeuwpop maken, bergwandeling en………..uiteraard de jaarlijks terugkerende ‘naaktfoto’ Volgens Frank en Hans wordt er ieder jaar een foto gemaakt van de boys met bloot bovenlijf in de sneeuw. Dan moet men zich wel realiseren dat het buiten 3o is ! En je begrijpt er was er maar één die het niet koud had: onze “Iceman”! wij allemaal dik gekleed in laagjes ( op advies van Frank en Gerry) liep hij lekker in t-shirt en korte broek. Sterker nog, hij kreeg het warm en trok ook z’n t-shirt uit…..Helaas was de IJskerk en het IJshotel al gesmolten.

Na onze sneeuwtrip zijn wij naar de shoppingmall gegaan waar wij ieder 25 lei kregen om daar zelf onze avondmaaltijd te kopen. Omdat ik altijd met Hans moet werken en we bij de Fast Food ketens goede verbinding hebben zijn wij naar de KFC geweest om te eten en te werken.

Net voordat wij met de bus terug wilden keren kreeg Melvin een telefoontje van thuis met een goed bericht; nadat hij aangenomen was om volgend schooljaar bij de VEVA te starten werd er iets medisch geconstateerd wat eerst in het ziekenhuis bekeken moest worden. Dit was loos alarm en hij kan dus starten! Zijn Vader zou geld overmaken om een ‘rondje’ te kunnen geven. Op de camping heeft iedereen van Melvin zijn geluk kunnen proeven.

De leiding niet want die gingen verder met de tussentijds beoordelingen waarna Hans en Gerrit nog de corvee inspectie van de huisjes moesten doen. Morgen krijgen wij nl. schoon beddengoed en moeten de huisjes wel bereikbaar zijn. Met name de boys willen er nog wel eens een zootje van maken.

Morgen is er weer een gewone werkdag en, verstandig als ze worden, lag iedereen op tijd te slapen! Alhoewel: Melvin en Tim hebben hun haar door de kamergenoten laten verven en……het staat niet eens raar?!

Vanuit een behaaglijk Roemenië en warme groet:

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s