12 mei: “Kappersvakschool!“

Als je deze titel leest zal jij je afvragen wat ik hiermee bedoel maar daarover straks meer. De dag begon voor Hans vroeg; Gerrit moest naar het vliegveld en dat betekent 5.00 uur opstaan. Hij was wel weer op tijd terug voor het ontbijt waar nog steeds geen dagprijs is uitgereikt. De leiding vindt dit nog steeds, positief, bijzonder.

Minder positief zijn wij over de nieuwe chauffeur. Gisteren lazen jullie al dat hij pas laat Claudio kwam aflossen. Daarnaast is hij in gedrag wat lomer, is minder geïnteresseerd en betrokken en straalt uit alles dat hij het niet leuk vind! Ook hij was er vorig jaar bij maar toen was zijn gedrag iets beter. De bus kent geen Tom Tom en hij niet de weg. Neemt bijzondere, te lange routes en neemt van Frank de routeadviezen niet aan. Hij heeft het ook gepresteerd om een deel van de camping om te ploegen wat onze hoveniers weer hebben moeten herstellen. Tijdens het eten mag de ploeg niet met de telefoon zitten; hij dus wel. Hans heeft hem hier al over aangesproken. Of het helpt?

Hans en ik hadden een aangepast programma omdat wij ook Sanne en Peter van het vliegveld moesten ophalen. Wat bleek echter; Gerrit kon nog wel vetrekken maar vanwege een spontane staking op vliegveld Sibiu konden ze uit Duitsland nog niet vertrekken. Daardoor hebben wij ons programma om moeten gooien en in plaats van eerst inkwartieren op de camping zijn wij direct doorgereden naar Tichindeal.

Op de bouw blijft het voortvarend gaan. Buitenzijde grote gebouw al 2x gestuukt, regenpijp bijna klaar, de steiger kan naar de andere zijde. In het hoofdgebouw vorderen de plafonds. De nieuwe ploegen die zijn samengesteld werken uitstekend met elkaar. Ook tegenslag; tuurlijk. De isolatie buitenzijde van het kleine huis moest opnieuw worden aangebracht. Was te snel en slecht geplaatst. De plafonds moesten deels aangepast worden vanwege een te geringe versteviging. Maar nog steeds op koers.

En dan nu de titel: gisteren lazen jullie al dat Melvin en Tim hun haar hadden geverfd. Vandaag is een groep hierin nog verder gegaan: Nico, Bryce, Nick, Dennis en Min Jae. Men kwam op het idee om een tondeuse te kopen en……….de kapsels enigszins aan te passen. Wel bijzonder hoor om bouwvakkers, automonteurs, elektriciens en timmermannen te zien die elkaar een ander kapsel staan aan te meten. Blijft wel de vraag of het thuisfront dit ook zo kan waarderen. Troost is dat alles eraf kan en………….gewoon weer aangroeit. In de fotocollage zien jullie het resultaat!

Het is merkbaar dat de groep fysiek bezig is én verstandig blijft; spaarzaam omgaan met de energie wordt goed ingevuld. Het was dan ook weer bijtijds rustig.

Vanuit een broeierig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s