13 mei: “It’s raining men!“

Er is voor deze titel gekozen omdat het volledig toepasbaar is voor deze dag. Voor het geval jullie deze song niet kennen; het is van The Weather girls met deze titel. Google maar eens!

Vandaag was het echt een regen dag. Weliswaar in de ochtend nog redelijk droog maar daarna kwam het met bakken uit de lucht. En dan met enige fantasie: het regent ‘men’ en we hebben momenteel toch 3 ‘girls’ in ons midden.

Het ontbijt verliep weer vlekkeloos en om de sleur te verbreken hebben de boys weer iets nieuws verzonnen; een toren bouwen van lege toetjes………..leuk? leuk! Wel werd er gewaarschuwd om goede regenkleding mee te nemen. En dat we, indien nodig over zouden gaan naar plan B = veel binnen werken. Zij hebben echter op de bouw veel van de steigers met dekkleden afgeschermd zodat bv het stucen en isoleren door kan gaan. Daarnaast stonden er natuurlijk al de grote partytenten waaronder geverfd en gezaagd kan worden. We hebben dan ook niet al te veel belemmeringen.

Wel weer enige tegenslag in de werkzaamheden: de plafonds vallen erg tegen. Ik heb begrepen dat de constructie niet helemaal juist is waardoor, als men er gipsplaten op aan gaat brengen deze er niet vlak opkomen. Tot grote frustratie van o.a. Mark, die deze klus samen met Danny, Dannick en Iceman doet. Hij ligt er dan ook echt wakker van. Maar het komt zeker goed. Ook moest een deel van de isolatie buitenzijde kleine huis er weer af en de dakgoot die de Roemenen hebben aangebracht moet ook weer opnieuw. Kortom; niet alleen het weer zat tegen, nu ook de bouw! Maar nu door de andere bril: het kleine huis is van binnen praktisch klaar, de buitenzijde bijna volledig voorzien van isolatie en stuc klaar. Het grote verblijf heeft al aan 2 zijden een tweede, definitieve stuclaag gehad. Natuurlijk zijn daar al wel plafonds klaar en recht. We zitten dus nog steeds op koers.

Hans en ik hebben de gebruikelijke werkzaamheden gedaan en hebben een positieve onderhandeling gehad met de lokale Chinees. Wij hebben daar dan ook een heerlijk diner gehad. Voor sommigen een verrassende verandering van spijs maar voor anderen weer net te spicy!

Twee bijzondere gebeurtenissen vandaag: Frank en Adi hebben een 3-tal puppys langs de kant van de weg kunnen ‘redden’ waarvan er 1 deze dag onder de vleugels van Manouschka was ondergebracht. Ondanks dat Melvin deze pup wel wilde adopteren hebben wij toch maar besloten de hond bij een local onder te brengen. Is daar in prima handen! En de andere gebeurtenis?

Jullie hebben gisteren kunnen genieten én aanschouwen dat er een aantal bij de kapper zijn geweest. Helaas zijn hierdoor wel een aantal relaties door de partners “on hold” gezet……………

Vanuit een regenachtig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s