14 mei : “De Aaierbaal!“

Nadat het onze Frank gelukt was met het Brabantse worstenbroodje een plek te bemachtigen op de lijst met Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland, konden wij Groningers (ik kom uit Midwolda) eigenlijk niet achterblijven. Sinds dit jaar is onze traditionele eierbal (uitspreken als aaierbaal) ook op deze lijst geplaatst. Waarom dan deze titel?

Deze ochtend was iedereen al weer op tijd aan het ontbijt. Sterker nog er is een tendens dat de eersten al rond 7.15 uur aanwezig zijn voor de eerste kop koffie. Zonder verdere belangrijke zaken is iedereen vertrokken en wij naar de Mac. Al snel werd Hans door Frank gebeld met de vraag om sport tape te kopen. Danny was nl. door z’n enkel gegaan en om een en ander te verstevigen werd sport tape aangeraden. Mocht echter de zwelling toenemen dan zou Hans met hem naar het Ziekenhuis gaan voor een preventieve foto.

Wij op zoek naar tape en Danny onder behandeling. Een schijnbaar Roemeense oplossing is het aanbrengen van rauwe eieren op de zwelling…..Dit hoort te helpen ?! Ikzelf heb hier nog nooit van gehoord maar foto’s bevestigen dat. Voor ons dus een “Groningse delicatesse in een Roemeens jasje!”  Met een constante ziekenboeg moeten Hans en ik iedere dag wel naar de Apotheek maar van sport tape hadden ze nog nooit gehoord . Dat hebben we uiteindelijk bij de Decathlon kunnen halen.

Danny was ondertussen toch maar met Joke naar het ziekenhuis gegaan mede omdat Joke toch ook zelf voor controle moest. De foto gaf niets ernstigs en is verbonden. Hans heeft Danny daarna naar de camping gereden.

Niet alleen het wegvallen van Danny was een tegenvaller maar ook de plafonds vallen erg tegen. Alsof er een soort vloek op rust. Hopelijk komt het allemaal goed. Ook hebben we de ‘lek’  van de isolatie boven water. Het is vnl. veroorzaakt door onkunde van de lokale Roemenen. Toch hebben we goede hoop dat het grote verblijf rondom volledig gestuukt gaat worden. De regenpijp op het kleine verblijf is en wordt door Lisa op een zeer nauwkeurige wijze aangebracht; complimenten.

De nieuwe instroom doet het ook goed: onze Sanne (Alfa College) openbaart zich als een volmaakt stukadoor! Dit onder de bezielende leiding van Klaas. Peter (Terra MBO) is met Tim vandaag begonnen het volledige buitengebied in kaart te brengen. Doel moet zijn dat donderdag alle nodige informatie verzameld is om er een goed plan van te maken. Volgend jaar moet dit volledig gerealiseerd zijn! Ik heb opdracht gekregen om morgen een vlog te maken van de bouw en bouwplaats. Dus morgen ‘live’ beelden!

We zijn iets eerder gestopt en na ons op de camping te hebben omgekleed zijn wij naar Sibiu vertrokken voor ontspanning en weer een lekker diner bij SuperMamma. Er was weer een kampvuur maar een ieder lag weer bijtijds op bed.

Vanuit een warmer wordend Roemenië ook een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s