15 mei : “Buitengewoon!“

De dag begon als vanouds; iedereen op tijd met uitzondering van Danny. Die krijgt ontbijt op bed. Niet vanwege zijn veteranen status maar gewoon omdat hij niet met de krukken van de berg af kan. Wel is het zo als je de tafel langs gaat dat je aan sommige koppies wel kan zien dat zijn richting  hun reserve gaan. Uiteraard heeft dat weer z’n weerslag op hun lichamelijke gesteldheid. En consequenties voor de ziekenboeg. Zo hebben wij vandaag ook Niek maar thuis gelaten. Hij hield niets meer binnen en nog last van keel etc. Ook Lisa hadden wij voorgesteld thuis te blijven maar wilde per se nog haar dakgoot afmaken. Danny hebben we wel op sleeptouw genomen in de hoop dat hij vanaf een stoel nog enige sturing kon geven. Je begrijpt nu ook dat Hans en ik dus dagelijks bij de apotheek langs moeten.

Mede door het opklarende weer konden wij weer naar buiten. Voor Manouschka en Hidde een verademing want steeds in het keukentje werken is ook niet alles. Ze doen het trouwens uitstekend met hun tweeën. Na het wegvallen van Claudio is er geen gat ontstaan en ze functioneren als een ingewerkt team. Gisteren pannenkoeken zoals jullie al hebben kunnen zien. Deze dag lekker toetje en fruit. Veel sinaasappels !

Op de bouw hebben we het vervolg van de plafonds on hold gezet; te veel tijd voor herstel. Dit zal mogelijk toch maar door de Roemenen moeten worden opgelost. Er zijn nu ook meer ploegen buiten bezig. We hebben nu als doel gesteld dat wij beide gebouwen rondom in de isolatie en  stuc hebben staan. Wordt nog wel spannend. De dakgoot van Lisa is klaar maar zij is nu op! Hans heeft haar in de namiddag naar de camping terug gebracht en in bed gestopt. Toch maar weer een dag uitzieken.

Na de lunch is Hans met Peter en Tim naar verschillende bouwmarkten en tuincentra geweest. Nadat gisteren alles is ingemeten en de wensen van Joke te hebben gehoord hadden deze Terra mannen voldoende basis om materialen en prijzen te gaan opvragen. Uiteindelijk moeten de Terra boys met een concreet plan en begroting komen om eea volgend jaar te kunnen uitvoeren. Maar eerst zijn zij hier voorlopig nog druk mee. Hans had Mark beloofd om met hem naar een bouwmarkt te gaan om te kijken naar speciale raam-dingetjes die ze helaas niet hadden.

We hebben ’ s avonds in een Pizzeria gegeten. Niet alleen het eten was heerlijk maar als je de blikken van de meeste boys zou hebben gezien vonden zij dat ook van de bediening……………

De hopmannen hadden nog de taak om zich te buigen over een bouwklusje op de camping en moesten daarna nog in overleg over de eindbeoordeling van ‘hun’  mensen. De leiding begint woensdagavond met de eindebeoordelingen. Ikzelf ga mij bezighouden met mijn vlog van vandaag zodat jullie met dit filmpje ook een impressie krijgen van de bouwplaats.

Vanuit een bijna zonnig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

2 gedachten over “15 mei : “Buitengewoon!“

  1. Elke dag weer zoooo leuk om te lezen en de filmpjes + foto’s te bekijken. Wat een werk verzetten jullie met zijn allen. Succes met de laatste week allemaal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s