16 mei: “Mijnheer Heijn!“

Dinsdag 16 mei, een dag als alle anderen alleen voor een aantal de wetenschap dat zij vrijdag al weer thuis zijn. Het is zichtbaar dat sommigen op hun reserve lopen en snakken naar de finish. Maar ja, ze moeten nog wel 3 dagen aan de bak. Dat heet ; jezelf tegenkomen, toch? Daarom zijn wij ook blij met Sanne, de schoolpastor van het Alfa. Zij is bewust deze laatste week ingevlogen om eea te signaleren en via gesprekjes te kunnen afvangen.

Lisa en Danny zijn niet aan het ontbijt verschenen; Lisa nog steeds verkouden en Danny loopt op krukken. Het gaat wel beter met hem en hij is, met het meegebrachte ontbijt, meegegaan in de bus. Lisa had voldoende eten en drinken bij haar bed én het telefoonnummer van Hans voor het geval dat…Wij naar ons Hoofdkantoor en de groep naar de bouw. Voor ons was het weer een intensief programma omdat wij op de bouw nog een aantal klussen te doen hadden maar natuurlijk eerst deze blog moesten maken en daarna nog weer de boodschappen.

Zoals ik al eerder schreef ging en gaat het op de bouw linksom prima maar rechtsom minder. Er is nu besloten ons volledig op de buitenkant te richten omdat Hans erg graag het grote gebouw in een nieuw jasje wil fotograferen. Omdat er dan in 2 dagen nog erg veel moet gebeuren hebben Frank en Gerry, samen met Adi besloten een uur langer door te werken. De steiger aan de achterkant is afgebroken en hebben ze aan de voorzijde weer opgebouwd zodat de mannen en vrouwen morgen kunnen gaan stuken. Ook is er weer het nodige hout aan de buitenzijde aangebracht. Maar ook hier werken we nu duidelijk naar het einde toe.

Waar ik nog niets over heb geschreven is het pakketten rondbrengen. De dames, én vrijwilligers van Actie Roemenië zijn nl. een heel jaar bezig om ‘pakketten’ voor de allerarmsten samen te stellen. Het is ongelooflijk werk; lijsten bijhouden, grotere maat kleding, brilletje, luiers, medicijnen en voedsel. Daarna gaat 1x per jaar een vrachtwagen die kant op en gaan de dames deze pakketten bezorgen. Iedere dag gaan 2 van onze studenten mee om deze rond te brengen. Geconfronteerd worden met deze armoede maar ook dankbaarheid laat bij velen diepe indruk achter.

’s Middag hebben Hans en ik opnames moeten maken voor Albert Heijn. Wij krijgen nl. ieder jaar erg veel benodigdheden geschonken door AH. Deze worden deels door onze eigen groep gebruikt maar ook de lokale kinderen worden in groepjes regelmatig uitgenodigd voor een broodmaaltijd. Ter verantwoording van deze besteding sturen wij altijd een compilatie foto’s naar de Bedrijfsleider van AH Korenbeurs in Groningen die dit weer doorstuurt naar Zaandam. Ook dit jaar hebben wij een hoeveelheid moestuintjes meegenomen met de bedoeling de kinderen eea uit te leggen wat er mee gedaan kan worden. Feddy the Iceman is ook een Greenman; hij volgt een opleiding aan het Terra MBO en heeft de instructie mogen doen, samen met onze Danny. Jullie kunnen dit zien op de video.

Omdat het bouwen langer duurde zaten we pas om 20.00 uur aan het diner. Op veler verzoek heeft ‘mama’ van het gasthof weer haar beroemde kippensoep gemaakt met kip uit de oven!

Omdat het nu ’s avonds behaaglijker is bleef een groep toch nog tot rond eenen bij het kampvuur………….

Vanuit een rustig Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Een gedachte over “16 mei: “Mijnheer Heijn!“

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s